04-11-07

Trailer: Wanted

wanted1

Gisteren was er al Jumper, en ook Wanted ziet er een veelbelovende actiefilm uit. Diegenen die Angelina Jolie graag zien zwaaien met revolvers en rondscheuren in blitse rode sportauto’s worden volgens de trailer alvast op hun wenken bediend. 

Het verhaal is gebaseerd op een graphic novel van Mark Millar die draait rond de 25-jarige account manager Wesley Gibson. Wes is een zwakkeling die voortdurend met zich laat sollen, zo vernedert zijn baas hem constant en bedriegt zijn vriendin hem dagelijks. Op een dag ontdekt Wes echter dat zijn vader — die hij al in geen jaren meer heeft gezien — een huurmoordenaar is.

Wanneer zijn vader uiteindelijk zelf wordt omgebracht, wordt Wes benaderd door de Fraternity, de organisatie waarvoor zijn vader werkte. Wes krijgt een doorgedreven training en groeit uit tot een moordmachine die de ene slechterik na de andere uitroeit. Dan ontdekt hij dat zijn leermeesters niet allemaal goede bedoelingen hebben.

wanted2

Wanted is het Hollywooddebuut van de Rus Timur Bekmambetov, die de Russische cinema weer op de filmkaar zette met zijn trilogie Night Watch (2004), Day Watch (2006) en Twilight Watch (2007). De hoofdrol wordt gespeeld door de 28-jarige Schot James McAvoy, die met Atonement, Becoming Jane en deze Wanted voor zijn grote doorbraak staat.

Naast McAvoy en Jolie vinden we ook nog Morgan Freeman, Terence Stamp en Thomas Kretschmann terug in de cast. Wanted komt op 9 april 2008 uit in België.    

De commentaren zijn gesloten.