03-11-07

Trailer: Jumper

jumperHier is nog eens een trailer van een actiefilm die er zeer de moeite waard uit ziet. Dat is dan ook geen erg grote verrassing aangezien het gaat om Jumper, de nieuwste film van Doug Liman, de regisseur van The Bourne Identity, Mr and Mrs Smith en Go.

Korte inhoud: Als kind ontdekt Davey dat hij de kracht heeft zichzelf naar eender waar te teleporteren. Hij besluit om deze nieuwe kracht te gebruiken om te ontsnappen aan zijn miserabel leven en om de moordenaar van zijn moeder op te sporen. Davey ontdekt al snel dat teleportatie reeds eeuwen bestaan en plots bevindt hij zich middenin een oorlog die al jaren woedt tussen ‘jumpers’ zoals hij, en diegenen die hen willen vernietigen. Ondertussen zit ook het NSA Davey op de hielen, want zij willen zijn kracht gebruiken voor hun eigen profijt. 

Het scenario van Jumper is gebaseerd op het gelijknamige boek van Steven Gould dat door David S. Goyer (Blade, Batman Begins, The Dark Knight) tot een filmscript is bewerkt. Het hoofdpersonage Davey wordt gespeeld door de 26-jarige Hayden Christensen, die vooral bekend is als de jonge Anakin Skywalker. Verder ontdekken we in de cast o.a. Samuel L. Jackson, Diane Lane (Unfaithful), Jamie Bell (Billy Elliot) en Rachel Bilson (“The O.C.”).

De verwachtingen zijn bij New Regency en 20th Century Fox alvast hooggespannen. Beide studio’s pompten meer dan 100 miljoen dollar in het project in de hoop dat Jumper de volgende jaren uitgroeit tot een nieuwe winstgevende franchise. Toch had de productie van in het begin af te rekenen met problemen, en kreeg Jumper geen positieve perscommentaren (zo kreeg de productie de toestemming te filmen in het Collosseum te Rome, een huzarenstukje, waardoor al snel de woorden ‘omkoping’ en ‘chantage’ in de pers werden genoemd). 

Maar als er één ding is dat deze film kan redden, is het Limans vakmanschap, en de trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Op 20 februari 2008 springt Jumper de Belgische bioscopen binnen.

De commentaren zijn gesloten.