29-10-07

Lukas Moodysson gaat internationaal

gael garcia bernalNa o.a. Fucking Amal (Show Me Love, 1998), Tillsammans (Together, 2000) en Lilja 4-ever (2002) vindt de Zweed Lukas Moodysson het hoog tijd om eens buiten de grenzen van zijn thuisland te kijken en dus zal de regisseur binnenkort met Mammoth zijn eerste Engelstalige film draaien.

De 38-jarige regisseur is momenteel volop bezig zijn cast samen te stellen en zopas heeft hij Michelle Williams een contract aangeboden voor de vrouwelijke hoofdrol. Williams wil blijkbaar veel om handen hebben nu haar relatie met Heath Ledger afgelopen is, want de actrice werkt momenteel aan 5 films. Daarbij o.a. Synecdoch, New York van Charlie Kaufman en Where The Wild Things Are van Spike Jonze. 

Binnenkort is Williams ook te zien in de Bob Dylanfilm I’m Not There. Twee jaar geleden sleepte Williams nog een oscarnominatie in de wacht voor Brokeback Mountain. En in een vorig leven speelde ze naast Katie Holmes in “Dawson’s Creek”. Lukas Moodysson is alvast zeer blij Williams in zijn cast aan te treffen want hij denkt dat de actrice "relays intelligence, poise and presence in every character she plays." 

Michelle Williams zal als tegenspeler de Mexicaan Gael Garcia Bernal aantreffen, die ondertussen een neus heeft voor kwaliteitsvolle kleinere films (Amores Perros, The Science of Sleep, La Mala Educacion, Y Tu Mama Tambien, The Motorcycle Diaries en Babel). Williams en Bernal spelen een koppel uit New York wiens leven — en dat van hun dochter en Filipijnse nanny — een dramatische wending neemt wanneer de vader op businesstrip vertrekt naar de Filipijnen. 

De opnames van Mammoth zullen plaatsvinden op Thailand, de Filipijnen, Zweden en New York en dit vanaf 5 november as. Mammoth komt in augustus 2008 uit in Zweden.

Commentaren

Moodysson is altijd interessant, zelfs zijn mindere films. Ontzettend benieuwd wat hij er in het buitenland van gaat afbrengen! Gael Garcia Bernal is trouwens top.

Gepost door: grabberke | 29-10-07

De commentaren zijn gesloten.