27-10-07

Leo en Marty deel 4

Gesloten kamerHet lijkt erop dat Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese elkaar gevonden hebben, want na Gangs of New York, The Aviator en The Departed, gaan de twee een vierde keer samenwerken. Het project waar hun oog op is gevallen is de thriller Shutter Island.   

Shutter Island is gebaseerd op de gelijknamige roman van Dennis Lehane (geb. 1966), die zich afspeelt in 1954. DiCaprio zou U.S. Marshal Teddy Daniels spelen, die de verdwijning onderzoekt van een veroordeelde moordenares. Deze ontsnapte uit een zwaarbewaakt gekkenhuis op Shutter Island, en zou zich schuilhouden op het afgelegen eiland. 

Op het moment dat Daniels en zijn collega Chuck Aule op het eiland arriveren, slaat echter het weer om en worden ze verplicht te blijven. Moordenares Rachel Solando heeft meerdere cryptische aanwijzingen op het eiland achtergelaten en Daniels lijkt deze een voor een te kunnen ontcijferen. Maar dan verdwijnt Chuck en moet de marshal eerst zijn collega gaan zoeken. 

De thrillers van Dennis Lehane zijn populair bij filmmakers, want eerder verfilmde Clint Eastwood met groot succes al Mystic River. En momenteel krijgt Ben Affleck goede reviews voor zijn regiedebuut Gone Baby Gone dat ook gebaseerd is op een werk van Lehane. 

‘Shutter Island’ is in het Nederlands vertaald als ‘Gesloten kamer’ (2004) en het is een meer dan aardige thriller. Lehane zet je als lezer voortdurend op het verkeerde been en heeft een zeer toegankelijke schrijfstijl. Het boek is een soort kruising van de thriller Duivelsritueel van auteur Mo Hayder en Identity (2003). Uitgelezen filmmateriaal dus en met Scorsese en DiCaprio aan boord zou dit wel eens meer dan de zoveelste horrorthriller kunnen worden.

Reeds in 2003 nam Columbia een optie op het verhaal, maar de studio liet de rechten verlopen en dus kwamen ze in handen van Phoenix Pictures. In maart volgend jaar de productie starten. De scouting is al volop aan de gang in Massachusetts, Connecticut en Nova Scotia.

De commentaren zijn gesloten.