24-10-07

Anthony Hopkins wordt The Master of Suspense

alfed hitchcockWie is er beter geschikt om ‘the master of suspense’ te vertolken dan de meest gevaarlijke psychopaat uit de filmgeschiedenis? Jawel, sir Anthony Hopkins zal in de goedgevulde huid kruipen van sir Alfred Hitchcock.

Geruchten over een biopic rond Alfred Hitchcock zijn er al zeer lang, en eerder dit jaar werd zelfs Hopkins al vermeld als de vermoedelijke vertolker van Hitch. Ook was er even sprake van een biopic met Matt Lucas van “Little Britain” in de hoofdrol. Maar nu heeft Anthony Hopkins dus aan MTV Movie bevestigd dat hij de rol op zich neemt. Anthony Hopkins lijkt alvast een goede keuze als Alfred Hitchcock, hij heeft het talent en min of meer de juiste lichaamsbouw. 

De film zal de titel Alfred Hitchcock presents dragen en wordt geschreven en geregisseerd door Ryan Murphy. Murphy maakte vorig jaar zijn regiedebuut met het eerder lauw ontvangen Running With Scissors, maar de man is ook de bedenker van “Nip/Tuck”, één van de meest controversiële televisieseries van het moment. Momenteel werkt Murphy aan de prenten Dirty Tricks met Meryl Streep en Brad Pitt en aan Need die voor het eerst de vriendinnen Nicole Kidman en Naomi Watts zal verenigen in een film. 

Alfred Hitchcock Presents begint tijdens het maken van Hitchcocks bekendste film Psycho. Helen Mirren wordt genoemd als de vertolkster van Alma Reville, de vrouw van de regisseur. Aangezien de film zal handelen over de productie van Psycho, zullen er ook acteurs moeten gezocht worden voor de rollen van Janet Leigh en Anthony Perkins. 

Alfred Hitchcock (1899-1980) is misschien wel de beste regisseur ooit, tussen 1922 en 1976 maakte hij 66 films waaronder Vertigo, The Man Who Knew Too Much, The Birds, The 39 Steps, Sabotage, Rebecca, Shadow of a Doubt, Spellbound, Strangers on a Train, Rear Window, Dial M for Murder, To Catch a Thief en North by Northwest. 

Hij had een zwak voor blonde actrices die hij sterk vrouwenrollen gaf. Zijn favoriete actrices waren Tippi Hedren, Grace Kelly, Ingrid Bergman, Kim Novak en Janet Leigh. Hitchcock is ook de uitvinder van ‘cameo’, in bijna elk van zijn films speelt de regisseur een klein gastoptreden. 

*Archief:
Ook Hitchcock krijgt zijn biografie (02/02/2006)

Commentaren

Groovy Klinkt zeker als een film die ik moet gaan zien. Tijdens mijn studie Filmwetenschap aan de UvA ging een heel vak over de cinema van Alfred Hitchcock. Zeker de moeite waard.

Gepost door: Mike's Webs | 26-10-07

De commentaren zijn gesloten.