20-10-07

Trailer: The Mist

the mistDe tweede trailer van The Mist staat online, en gelukkig is hij beter dan de eerste. Het doel van een horrorfilm is bij mijn weten toch om op voorhand zo weinig mogelijk van mogelijke monsters te laten zien. Als die dan al klaar en duidelijk in je trailer te zien zijn, is dat jammer. In de tweede trailer zitten nog flitsen van wat er zich in de mist bevindt, maar het blijft toch nog mysterieus genoeg (tenminste voor wie de eerste trailer niet gezien heeft natuurlijk). 

The Mist is gebaseerd op een verhaal van Stephen King dat zich afspeelt in Maine waar een dorpje plotseling wordt ‘overvallen’ door een dikke mist. De mist verspreidt zich enorm snel en een groep mensen wordt verrast in het lokale warenhuis. Onder hen de artiest David Drayton en zijn 5-jarige zoon. Ze ontdekken al snel dat in de mist verschillende creaturen leven die op aarde zijn terechtgekomen door een interdimensionele poort. 

Verrassend is dat The Mist geregisseerd wordt door Frank Darabont, die ook verantwoordelijk is voor twee van de beste Stephen Kingverfilmingen, namelijk The Shawshank Redemption en The Green Mile. Maar dat zijn net twee a-typische verhalen van King, en met het horrorgenre heeft Darabont als regisseur nog geen ervaring. 

In de cast vinden we geen echt grote namen, wel acteurs als Thomas Jane (The Punisher, Dreamcatcher), Marcia Gay Harden (Mystic River, The Hoax), William Sadler (“Traveler”), Laurie Holden (Marita Covarrubias uit “The X-Files”) en Toby Jones (Infamous). 

The Mist trekt vanaf 12 maart over België.

De commentaren zijn gesloten.