18-10-07

Universal zegt nee tegen Barbarella

Rose McGowan Robert Rodriguez1The New York Observer meldt dat Universal niet meer wil meewerken aan de Barbarella-remake die regisseur Robert Rodriguez graag wou maken. Volgens de krant is de directe aanleiding het feit dat Rodriguez per se zijn kersverse verloofde Rose McGowan in de hoofdrol wil casten. 

Een ander aspect van Universals beslissing is dat het budget de pan begint uit te swingen. Aanvankelijk zou het project ongeveer 60 miljoen dollar gaan kosten, maar nadat het script nog een laatste opknapbeurt heeft gekregen, situeert het budget zich al rond de 100 miljoen dollar. En dat vindt Universal veel te veel geld voor een film met een relatief onbekende actrice in de hoofdrol. 

Natuurlijk gaat Rodriguez hier niet mee akkoord en hij vindt McGowan perfect voor de rol van buitenaardse vrouw die reist in een outfit waarvan de meeste vrouwen een stevige verkoudheid krijgen. "She looks fantastic in the role. She was perfect for this part. She just has that daring look, a sort of classic sexiness that is also kind of futuristic."

Rodriguez gaat nu met zijn project aankloppen bij andere studio’s in de hoop dat die wel oren hebben naar McGowan in de hoofdrol. Aangezien de studio’s momenteel zoveel mogelijk projecten willen kopen, voordat de staking uibreekt, zou hij misschien wel een kans kunnen hebben.

Daarmee is dé grote vraag hierrond nog niet opgelost, namelijk waarom is er in hemelsnaam een remake nodig van een film waarvan het origineel al zeer discutabel was? Ondanks de cultstatus van de versie uit 1968, hield de film geen steek en was hij ontzettend traag. 

Desondanks is Rodriguez een regisseur met originele ideeën en hij kan hier wel iets leuks van maken. Zelfs Rose McGowan is op dat vlak geen slechte keuze. McGowan is vooral bekend als één van de zusters Halliwell uit de serie "Charmed", een serie die niet echt bekend stond omwille van zijn sterke acteerprestaties, maar toch wel haar… euh charmes had. 

Verder zou je McGowan kunnen kennen als actrice uit The Black Dahlia van Brian De Palma en de Grindhouse films van Quentin Tarantino en Robert Rodriguez. Of Jane Fonda alsnog een opvolgster krijgt en wie dit dan wel zal worden, zullen we wellicht snel weten. To be continued… 

*Archief:
Robert Rodriguez wil remake Barbarella (22/05/2007)

De commentaren zijn gesloten.