15-10-07

E=mc2: Biopic over Albert Einstein

albert einsteinLionsgate Films gaat een biopic maken over de vroege jaren van Albert Einstein. De productiemaatschappij heeft immers de filmrechten gekocht op het leven van de wiskundige en op de roman ‘Einstein: His Life and Universe van Walter Isaacson. Isaacson was de eerste biograaf die toegang kreeg tot de het hele persoonlijk archief van Einstein.

Einstein (1879-1955) was een Duits-Zwitsers-Amerikaanse theoretisch natuurkundige, met aanzienlijke talenten in de toegepaste wiskunde. Hij wordt algemeen gezien als één van de belangrijkste natuurkundigen uit de geschiedenis. Hij werd vooral bekend vanwege de twee relativiteitstheorieën: de speciale relativiteitstheorie in 1905, en de formulering van de algemene relativiteitstheorie in 1915. Zijn bekendste formule is E=mc2

Einstein liet in zijn testament opnemen dat zijn briefwisseling, artikels en andere documenten naar de Hebreeuwse universiteit van Jeruzalem gingen. De universiteit verleende echter de rechten aan het Roger Richman agentschap die op hun beurt Lionsgate blij maakten. Volgens de producenten zal de film gaan over het leven van Albert Einstein tussen zijn 20e en 40e levensjaar. De film zal ongeveer eindigen toen de wetenschapper de Nobelprijs fysica kreeg in 1921.

"That is when he was at his most prolific, a rebellious character who challenged every theory and was ostracized by the scientific community, but who redefined how we look at the world and how energy plays into everything we do," aldus producent Alan Polsky. Ook Einsteins persoonlijke gevechten en zijn romantische relaties zullen aan bod komen. Daarin zit ook genoeg stof voor een film want naar eigen zeggen werd Einstein zeer snel verliefd. Een paar dagen na zijn huwelijk met zijn vrouw Elsa zou hij al verliefd zijn op zijn nieuwe secretaresse.

Eerder werd er al eens een film gemaakt over het leven van Einstein, maar deze Young Einstein uit 1988 was nu niet bepaald een filmisch hoogstandje. Er is nog geen regisseur bekend voor de nieuwe prent, noch een acteur die in de huid zal kruipen van Einstein. Wel wordt er zeer binnenkort een scenarist aangesteld.

De commentaren zijn gesloten.