14-10-07

Trailer: The Eye

We zijn nog lang niet van de stoet remakes van Japanse horrorfilms af, want na The Ring, Dark Water en The Grudge volgt binnenkort The Eye. In navolging van Naomi Watts, Jennifer Connelly en Sarah Michelle Gellar is het deze keer Jessica Alba die haar keel mag openzetten.

Alba speelt Allison die al van haar tweede levensjaar blind is. Na een hoornvliestransplantatie wordt haar zicht evenwel hersteld – eerst bijzonder wazig, maar daarna steeds scherper, en gaat ze de dingen om zich heen waarnemen. Al snel wordt echter duidelijk dat niet alles wat ze ziet, er ook echt is. Eerst in het ziekenhuis, en later thuis, duiken er schimmen op, mysterieuze menselijke vormen die niemand anders kan zien. Ze keert zich voor hulp naar de psychiater die haar diende te helpen met haar overstap naar de ziende wereld, en samen gaan ze op zoek naar de oplossing van het raadsel.

the eye

 

Het regieklusje is voor The Eye een duobaan geworden want zowel David Moreau als Xavier Palud worden als regisseur vermeld. Dat is niet zo verwonderlijk aangezien de twee ook samen de horrorfilm Ils (Engelse vertaling Them) op de markt brachten. Naast Jessica Alba vinden we nog Parker Posey en Alessandro Nivola in de cast. 

Voor deze rol leerde Jessica Alba overigens viool spelen om overtuigens over te komen als blinde soliste. De 26-jarige Alba had geen enkele kennis van klassieke muziek toen ze tekende voor de remake van The Eye en dus bleek leren viool spelen niet zo eenvoudig: "I don't know much, or anything really, about classical music — unfortunately — and I had to learn in six months to play Beethoven and Mozart. It was so hard, I practiced for hours."   

Ik weet niet of iemand zit te wachten voor de zoveelste horrorremake, maar hier is alvast de trailer. The Eye zal begin volgend jaar neerstrijken in België. Fans van het genre kunnen zich binnenkort ook opwarmen aan de remake van One Missed Call waarvan je hier de trailer vindt.

De commentaren zijn gesloten.