11-10-07

Samenwerking Clooney - DiCaprio

Het was slechts een kwestie van tijd voordat twee van Hollywoods meest politieke sterren samen zouden werken aan een politieke thriller. Als we Michael Moore even buiten beschouwing laten, gaat het hier over George Clooney en Leonardo DiCaprio, die momenteel gesprekken voeren om mee te werken aan Farragut North, de verfilming van een Broadway stuk van Beau Willimon.

Clooney zal de regie voor zijn rekening nemen en ook meeproduceren, terwijl DiCaprio de hoofdrol zal spelen en eveneens mee zal produceren. De titel Farragut North komt van een metrostation in Washington, dat gelokaliseerd is naast verschillende hoofdkwartieren van politieke instanties. Het verhaal gaat meer bepaald over een jonge, idealistische communicatiemanager die voor een veelbelovende, doch onorthodoxe, presidentskandidaat werkt. Al snel vervalt de jonge idealist echter in politieke steekspelen, vuile trucs en achterbaks gedoe.

george clooney

 

Het theaterstuk is losjes gebaseerd op de presidentiële campagne van Howard Dean in 2004, en gaat volgend jaar in première met Mike Nichols als regisseur en Jake Gyllenhaal in de hoofdrol. De première zal overigens net voor de presidentsverkiezingen plaatsvinden. Het scenario van Willimon circuleert al een tijdje in Hollywood en wordt dus nu naar alle waarschijnlijkheid opgepikt.

Het zou voor George Clooney de vierde keer zijn dat hij in de regiestoel kruipt. Zijn vorige films waren Confessions of a Dangerous Mind en Good Night and Good Luck. Momenteel legt Clooney de eerste hand aan Leatherheads, een romcom over een footballcoach met ook Renee Zellweger. Leonardo DiCaprio filmt momenteel met Russell Crowe voor de Ridley Scott film Body of Lies. Daarvoor heeft hij samen met Kate Winslet de opnames van Revolutionary Road van Sam Mendes gedaan.

De datum voor de start van de opnames van Farragut North ligt nog niet vast, maar het wordt waarschijnlijk een project voor na de staking.

De commentaren zijn gesloten.