09-10-07

Warner bant vrouwelijke hoofdpersonages

warner bros logoAls het volgende gerucht waar is, dan is het de grootste bullshit die ik ooit heb gehoord. Volgens Nikki Finke van Deadline Hollywood Daily is er een memo uitgelekt van Jeff Robinov, de chef van de productie-afdeling van Warner Bros waarin staat: "We are no longer doing movies with women in the lead". WTF?!? 

Volgens Finke, die het bericht van drie verschillende producenten heeft ontvangen en het daarom gelooft, is deze belachelijke beslissing genomen nadat The Brave One met Jodie Foster en The Invasion met Nicole Kidman het niet ze goed deden aan de box office (resp. 34 en 15 miljoen dollar). Robinov gaat daarbij vlotjes voorbij aan het feit dat beide films werden schreven, geregisseerd en geproduceerd door mannen. The Invasion heeft zelfs een regisseursswitch gekregen tijdens de productie (van Oliver Hirschbiegel naar The Wachowski broertjes). Zijn de actrices dan de enige verantwoordelijke voor het box office falen? Ik denk het niet. Foster en Kidman kunnen ook maar het beste halen uit het materiaal dat hen wordt aangereikt, en in het geval van Foster in The Brave One is dit fenomenaal veel trouwens. 

the brave one 4
Wat gaat Robinov trouwens doen met alle flops waarin mannelijke acteurs de hoofdrol spelen? Denk maar aan All the King’s Men, Poseidon, The Wicker Man, A Good Year om er enkele recente te noemen, gaat hij Sean Penn, Nicholas Cage en Russell Crowe ook geen hoofdrol meer laten spelen? Ironisch genoeg zijn alle films die Warner viseert (The Brave One, The Invasion, maar ook The Reaping met Hilary Swank) geproduceerd door Joel Silver. Misschien moeten ze deze meneer dan maar buiten gooien want Foster, Kidman en Swank hebben samen 5 Oscars op hun schouw staan, zo slecht kunnen ze dan toch niet zijn? 

Warner Brothers heeft altijd de neiging gehad hun films op te hangen aan mannelijke hoofdpersonages (zie Superman Returns, The Departed, 300, Syriana), maar het feit dat dit nu ook expleciet wordt vermeld als hun officiële policy, is gewoon te belachelijk voor woorden. Natuurlijk kan het bericht gewoon niet waar zijn, maar het feit dat we leven in een wereld waarin zulke berichten waar zouden kunnen zijn, is al erg genoeg. Dit zou ook meteen de doodsteek betekenen voor de filmversie van Wonder Woman, want die zit ook bij Warner. Tenzij ze Nicholas Cage in een latexpakjes gaan hijsen natuurlijk…

De commentaren zijn gesloten.