07-10-07

Trailer: Grace is Gone

grace is goneOoit leek het leven simpel voor Stanley Philips, hij zou in het leger gaan en leek voorbestemd voor een grote militaire carrière. Zijn droom spatte echter uiteen omdat hij bijziend bleek. Stanley nam plaats achter de toonbank in een buurwinkel terwijl zijn vrouw vecht in Irak. De opvoeding van hun twee kinderen, de 12-jarige Heidi en de 8-jarige Dawn, komt zo bijna volledig op de schouders van Stanley terecht. Hij is een liefhebbende vader, maar toch missen de meisjes hun moeder enorm.

Stanley probeert er het beste van te maken en worstelt zich doorheen het ouderschap, wanneer het noodlot toeslaat: zijn vrouw komt om bij een aanslag in Irak. De man komt de schok zelf nauwelijks te boven en dan moet hij het nieuws nog gaan vertellen aan zijn kinderen. Stanley neemt Heidi en Dawn mee op een road trip voordat hij hun laatste onschuldige momenten afneemt met het tragische nieuws. 

Dat is de korte inhoud van de dramafilm Grace is Gone. Het verhaal klinkt een beetje melig en het Amerikaanse publiek zal hier allicht van smullen. Zeker omdat het verhaal gebaseerd is op de road trip die regisseur James C. Strouse enkele jaren geleden ondernam met zijn kinderen en zijn oudste broer. 

Grace is Gone ontving op het afgelopen Sundance film festival de publieksprijs en die is vooral te danken aan de vertolking van John Cusack, die ondertussen ook al wordt getipt voor de Oscars. Nog wat promopraat van de regisseur: “I hope it's the type of story that holds up five or 10 years from now, but I hope that it does sort of hit a nerve" en van Harvey Weinstein: "a mainstream movie that makes people feel what the war is all about."  

De trailer kan je vinden bij Apple, de film heeft nog geen Belgische release datum.

De commentaren zijn gesloten.