06-10-07

Teaser: Youth Without Youth

youth without youthFrancis Ford Coppola is terug van weggeweest. Iedereen kent natuurlijk The Godfather-trilogie en Apocalypse Now, maar sinds The Rainmaker (en wie heeft die gezien?) uit 1997 (!) heeft Coppola niet meer achter een camera gestaan. Dochter Sofia zorgde ondertussen voor opvolging, maar dit jaar probeert vader Coppola zijn comeback te maken met Youth Without Youth.

Rond het verhaal hangt nog een waas van mysterie, maar we weten al wel dat een professor meedoet wiens leven drastisch verandert na een incident in de donkere jaren voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. De man wordt een vluchteling en wordt achterna gezeten in landen als Roemenië, Zwisterland, Malta en India. 

Youth Without Youth is gebaseerd op een roman van de Roemeense schrijver Mircea Eliade. Coppola: "I was so excited to discover, in this tale by Eliade, the key themes that I most hope to understand better: time, consciousness and the dream-like basis of reality. For me, it is indeed a return to the ambitions I had for work in cinema as a student." De regisseur herwerkte zelf het boek tot filmscript en zorgt ook voor de financiering van de film. 

In de cast ontdekken we een internationaal gezelschap met de Brit Tim Roth (Reservoir Dogs, Funny Games), de Zwitser Bruno Ganz (Der Untergang), de Roemeense Alexandra Maria Lara en de Duitser André Hennicke. 

Ondertussen staat de eerste teaser trailer online die dient als opwarmertje voor de echte trailer die later verschijnt. Veel is er dan ook nog niet te zien behalve wat flitsen van de verschillende acteurs. Youth Without Youth heeft nog geen Belgische release datum, maar dat zal niet voor 2008 zijn.

*Archief:
Coppola gaat weer regisseren (23/09/2005)

De commentaren zijn gesloten.