05-10-07

Trailer: Sweeney Todd

sweeney todd 1Om het weekend goed in te zetten, is vandaag de eerste trailer van Sweeney Todd van Tim Burton online gegooid. Fans van Burton zullen alvast smullen, want in de trailer van Sweeney Todd valt de typische stijl van Burton te bewonderen. En ook Johnny Depp lijkt in zijn zesde samenwerking met de regisseur goed op dreef (Edward Scissorhands, Ed Wood, Sleepy Hollow, Charlie and the Chocolate Factory en Corpse Bride).

Het verhaal van Sweeney Todd is gebaseerd op een legende uit de 19e eeuw waarvan ook een Broadwaymusical bestaat. In de legende keert Sweeney Todd, ook gekend als Benjamin Barker, met de hulp van de zeeman Anthony Hope terug naar Londen nadat hij door ene Judge Turpin was weggestuurd. Hij opent een kapperszaak boven de Meat Pie Shop van Mrs. Lovett waar worden de slechtste taarten in Londen verkocht. Met de hulp van mevrouw Lovett neemt Todd wraak op alle mensen die hem ooit hebben tegengewerkt. Tegelijkertijd hoop hij terug in contact te komen met zijn dochter Joanna, die nu werkt bij rechter Turpin. 

Het was al snel duidelijk dat Burton voor de rol van Sweeney Todd zou opteren voor Johnny Depp. Voor de rol van Mrs. Lovett brak echter een heuse Hollywoodstrijd uit. Zo probeerden o.a. Annette Benning, Toni Collette, Emma Thompson en 80’s popzangeres Cyndi Lauper allemaal de rol te bemachtigen. Maar zij verloren van Helena Bonham Carter, die meteen een zware zang- en stemtraining startte.

Naast Depp en Carter vinden we in de cast nog klinkende namen als Alan Rickman, Sacha Baron Cohen (Borat jawel) en Anthony Head (watcher Giles uit “Buffy”). John Logan (The Aviator, The Last Samurai, Gladiator) herwerkte het musicalscenario van Stephen Sondheim tot een filmscript.

Op 23 januari 2008 komt Sweeney Todd uit in België, (weer) een datum om naar uit te kijken.

*Archief:
Johnny Depp in Sweeney Todd (17/08/2006)

De commentaren zijn gesloten.