03-10-07

De waanzinnige bergen

at the mountains of madness 2Goed nieuws voor de fans van Guillermo del Toro, en na Pan's Labyrinth horen we dat allemaal te zijn. De Mexicaanse regisseur gaat nadat hij klaar is met Hellboy 2: The Golden Army, eindelijk beginnen aan de langverwachte verfilming van At The Mountains of Madness van auteur H.P. Lovecraft. 

Guillermo del Toro is een grote fan van de futuristische horror van H.P. Lovecraft (1890-1937), maar vond tot dusver geen enkele studio bereid om te investeren. Misschien vanwege de gelijkenissen met The Thing van John Carpenter — hoewel het verhaal van Lovecraft wel bijna 70 jaar ouder is dan The Thing uit 1982. Maar Universal Pictures heeft zich nu toch achter Del Toro geschaard. 

Het verhaal uit 1931 gaat over een expeditie naar Antarctica die daar restanten ontdekt van een oude beschaving. Het project staat al jaren op het ‘to do’-lijstje van Del Toro, de scouting naar geschikte lokaties in Roemenië gebeurde al voordat er zelfs nog maar sprake was van Hellboy 2. 

Het is de website Latino Review die met het nieuws over At the Mountains of Madness uitpakte. Naar eigen zeggen hebben zij ook al het script gelezen en dit is hun conclusie: “The script has got action, it has got adventure, it has got science fiction, it’s got monsters, and of course it got horror in spades. […] The script also has atmosphere.”

Naar alle waarschijnlijkheid wordt At the Mountains of Madness het eerstvolgende project van Del Toro na Hellboy 2.Daardoor komt de geplande Tarzan remake even op de achtergrond te staan. Als je ziet wat Del Toro allemaal kan met monsters, sfeerschepping en een spannend verhaal (niet alleen in Pan’s Labyrinth en Hellboy, maar ook in Mimic en The Devil’s Backbone), dan wordt dus echt een superfilm.

Commentaren

Del Toro Who needs Tarzan? We want Hellboy! Maar dit project klinkt ook erg interessant moet ik zeggen. Love Lovecraft!

Gepost door: Mike's Webs | 04-10-07

De commentaren zijn gesloten.