29-09-07

Trailer: We Own the Night

we own the nightJames Gray is geen veelfilmer. Sinds zijn debuut in 1993 met Little Odessa heeft Gray enkel nog The Yards gemaakt in 2000. Daarmee doet hij zelfs nog slechter dan Quentin Tarantino, ook een regisseur die niet echt bekend staat omwille van zijn grote productiviteit. Dit jaar mogen we ons verwachten aan We Own the Night, de derde film van James Gray.

Net als The Yards is ook We Own the Night een misdaadfilm, en als hij even goed is als zijn voorganger mogen we ons aan een knappe film verwachten. We Own the Night begint in New York in 1988 waar nieuwe soorten verdovende middelen de stad langzaamaan overnemen. De politie is onderbemand om de criminaliteit te stoppen en er worden gemiddeld twee agenten per maand begraven. 

Bobby Green (Joaquin Phoenix) bevindt zich te midden van dit alles, hij is de manager van een Russische nachtclub in Brighton Beach. Deze club is het favoriete uitgaansadres van gangsters als Vadim Nezhinski. Bobby Green tracht zoveel mogelijk afstand van hen te houden en wil samen met zijn vriendin Amanda (Eva Mendes) ooit zijn eigen club buiten Brooklyn openen. 

Maar Bobby heeft één groot geheim, dat hij goed mogelijk probeert te verbergen: zijn broer is politie-inspecteur Joseph Grusinsky (Mark Wahlberg). Joseph volgde het voorbeeld van hun vader, de legendarische commissaris Burt Grusinsky (Robert Duvall). Bobby echter heeft het nooit goed kunnen vinden met zijn familie en hun moeilijke relatie komt nog meer onder druk te staan wanneer Burt zijn zoon waarschuwt dat het oorlog is in Brooklyn en dat hij een kant moet kiezen. 

Bobby kan niet langer neutraal blijven wanneer zijn broer Joseph zwaargewond raakt bij een moordaanslag. Bovendien lijkt hun vader het volgende doelwit te zijn. De manager realiseert zich dat zijn familie enkel veilig is als Nezhinski en zijn bende vernietigd worden. Er zit niets anders op dan samen te werken met zijn broer Joseph. 

Als de regisseur en de cast nog niet goed genoeg zijn om deze film te gaan bekijken, dan komt daar ook nog de uitstekende trailer bij met muziek van Blondie (‘Heart of Glass’). De film werd dit jaar al vertoond in Cannes en kreeg daar vrij goede commentaren, waarbij vooral het acteerwerk werd geprezen. We Own the Night komt in België uit op 28 november.

De commentaren zijn gesloten.