28-09-07

Scorsese has got his mind set on George Harrison

George HarrisonMartin Scorsese gaat een documentaire maken over George Harrison, en dat is zoals we allemaal wel weten één van The Beatles. Het zal niet de eerste keer zijn dat Scorsese een docu over een muzikant maakt, want eerder deed hij dat al voor Bob Dylan in No Direction Home en The Rolling Stones in Shine a Light.

Olivia, de weduwe van Harrison, zal de documentaire mee produceren en Harrisons voormalige bandleden George McCartney en Ringo Starr zullen in de film te zien zijn. De vierde Beatle is John Lennon, maar die werd in 1980 vermoord. Harrison zelf overleed in 2001 op 58-jarige leeftijd aan longkanker. In 1999 overleefde hij nog een messteek van een fan die zijn huis was binnen gedrongen, een jaar hiervoor werd hij behandeld voor keelkanker. 

De film zal het niet alleen hebben over Harrisons periode bij The Beatles, maar ook over zijn solocarrière en filmprojecten zoals Monty Python's Life of Brian en Time Bandits. Scorsese zou ook Harrisons geloof in Oosterse religies willen aansnijden, een thema waar hij sinds Kundun en The Last Temptation of Christ ervaring mee heeft. Oosterse invloeden kan je horen in Harrisons grootste solohit ‘My Sweet Lord’. Zijn bekendste nummer is waarschijnlijk ‘I Got My Mind Set On You’. 

De regisseur met Italiaanse roots kijkt alvast uit naar het project en zegt dat Harrisons "music and his search for spiritual meaning is a story that still resonates today". En ook Olivia Harrison is erg tevreden: "It would have given George great joy to know that Martin Scorsese has agreed to tell his story." Het nog titelloze project zal nog dit jaar in productie gaan en wordt gereleasd in de bioscoop.

De commentaren zijn gesloten.