25-09-07

Heroes: Origins met Eli Roth en Kevin Smith

Gisterenavond is in de VS het tweede seizoen van “Heroes” van start gegaan. De eerste aflevering is getiteld “Four Months Later” en speelt zich — d’uh — vier maanden na het einde van seizoen 1 af. Het wordt eindelijk duidelijk wat er gebeurde met Nathan en Peter Petrelli die ergens in de ruimte ontploft zijn. Ondertussen zijn er ook nieuwe helden opgestaan waaron Blackie, een Ier van 1000 jaar oud. Hiro bevindt zich nog steeds in het Japanse verleden en ontmoet er zijn grote held. Iemand gaat dood en iemand blijkt niet dood te zijn. En ondertussen heeft Claire een vriendje.

heroes 1

Er zitten een hoop nieuwe personages in seizoen 2. Eén daarvan is Elle, en wordt gespeeld door Kristen Bell (“Veronica Mars”). Elle is volgens de perstekst "a sexy, mysterious young lady who has ties to the supposed death of Peter, H.R.G.'s past and the future of Claire." Bedenker Tim Kring omschrijft haar als “a little unstable” en “a cautionary tale of what our Heroes become”. Zozo, interessant. Bell zal 13 aflevering meespelen, en dit in de eerste helft van het seizoen. Ook David Anders (Sark uit “Alias”) zal in “Heroes” opduiken. 

Het was al bekend dat de populaire serie een spin off zou krijgen met als titel “Heroes: Origins”. Hiervan zullen er zes afleveringen komen, die zullen worden uitgezonden wanneer seizoen 2 van de originele serie even stopt (zoals dat de gewoonte is in de VS). In “Origins” wordt elke week een nieuwe ‘hero’ met superkrachten geïntroduceerd. Op het einde van het seizoen zal de kijker kunnen stemmen op hun favoriet personage van deze zes afleveringen. Die zal dan de overstap zal maken naar “Heroes”, seizoen 3.

heroes 3

 

Dat het netwerk NBC serieus is met deze “Heroes: Origins” blijkt uit het feit dat de zender Kevin Smith (Clerks, Chasing Amy) heeft aangezocht om de eerste aflevering te regisseren en te schrijven. Michael Dougherty (Superman Returns, X2) en John August (Big Fish, Go, Charlie and the Chocolate Factory) zullen elk een aflevering schrijven.

En ten slotte gaat ook Eli Roth (Cabin Fever, Hostel) een scenario schrijven en hij mag het ook zelf regisseren. Claire mag zich al klaar houden om op de meest gruwelijke wijzen te sterven. En zou Roth voor zichzelf een rol schrijven als ‘evil twin’ van Sylar? Overigens was ook Quentin Tarantino gevraagd om een aflevering te regisseren, maar hij paste. 

*Archief:
Veronica Mars: The Movie? (22/08/2007)

De commentaren zijn gesloten.