21-09-07

Brad Pitt en Mark Wahlberg gaan boksen

brad pitt 1Ze gingen al eens samenwerken aan The Fountain, maar toen lag de studio dwars over het te moeilijke script en ging Brad Pitt dan maar Troy maken. Enkele jaren later besloot Darren Aronofsky toch verder te gaan met The Fountain, maar dan met Hugh Jackman in de mannelijke hoofdrol. Nu zouden Aronofsky en Pitt toch de handen in elkaar slaan en wel voor The Fighter over de bokser Mickey ‘Irish’ Ward.

Brad Pitt vervangt Matt Damon die een beetje te veel hooi op zijn vork heeft genomen en wegens een drukke agenda een paar projecten moet schrappen. Mark Wahlberg zal de rol van de bokser Mickey Ward spelen en is alvast spieren aan het kweken in de fitness. Pitt zou Mickeys halfbroer Dickey Eklund spelen, zelf ook een getalenteerde bokser die ooit Sugar Ray tegen het canvas mepte.

Dickey Eklund werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10-15 jaar nadat hij verschillende overvallen pleegde. In de cel kickte hij af van zijn drugsverslaving, werd een modelgevangene en gooide zijn leven over een andere boeg. Toen hij vrij kwam, werd hij de persoonlijke trainer van Mickey Ward. Het was niet de succesvolste periode uit de carrière van Ward, maar langzaam begon het tij te keren en Ward werd nog wereldkampioen bij de lichtgewichten. 

Scott Silver (8 Mile, The Mod Squad) werkt momenteel aan een scenario. De productie zal pas in de herfst van volgend jaar van start gaan, dus het is nog wel even wachten op The Fighter. Maar toch een project om het oog te houden.

De commentaren zijn gesloten.