19-09-07

Spider-Man en Donnie Darko zijn broers!

jake gyllenhaal 2Jake Gyllenhaal en Tobey Maguire zullen twee broers spelen in Brothers, de nieuwe prent van Jim Sheridan. De film is een remake van Brødre van de Deense cineaste Susanne Bier, waarin twee broers centraal staan waarvan er eentje naar de oorlog in Afghanistan wordt gestuurd.

De korte inhoud van de Deense versie: Michael heeft alles onder controle: hij heeft een succesvolle militaire carrière, een knappe vrouw en twee dochters. Zijn jongere broer Jannik daarentegen is het zwarte schaap van de familie en kan maar nauwelijks op het rechte pad blijven. Wanneer Michael naar Afghanistan wordt gestuurd, verandert de relatie tussen de broers echter voor eeuwig. Michael verdwijnt in de Afghaanse woestijn en wordt dood verklaard. Jannik neemt de zorg van Michaels vrouw en kinderen op zich en al snel wordt duidelijk dat er meer dan vriendschap. Als Michael dan getraumatiseerd naar huis terugkeert, is niets meer zoals toen hij vertrok. 

De originele versie kwam in 2004 uit met in de cast Connie Nielsen, Ulrich Thomsen en Nikolaj Lie Kaas. Het scenario van de remake wordt neergepend door David Benioff die met Troy, The Kite Runner, Stay en 25th Hour al bewees verschillende genres aan te kunnen. Regisseur Jim Sheridan is een man van extremen: hij maakte In The Name of the Father en The Boxer maar ook het onding Get Rich or Die Trying met rapper 50 Cent. 

Tobey Maguire zal Michael spelen, de broer die naar Afghanistan wordt gestuurd, terwijl Jake Gyllenhaal op Maguires gezin past. Het ironische van de zaak is dat ook de geruchten de ronde deden dat Jake Gyllenhaal Tobey Maguire zou vervangen na de eerste Spider-Man. Maguire zag de zware fysieke training voor de rol geen tweede keer zitten, en Gyllenhaals looneisen zouden ook beduidend lager liggen dan die van Maguire. Zover is het echter nooit gekomen, en Maguire kroop nog twee keer in de huid van Spider-Man. De opnames van Brothers beginnen waarschijnlijk al volgende maand.

De commentaren zijn gesloten.