15-09-07

Trailer: Juno

Een film waar ik naar uitkijk is Juno van Jason Reitman, een 30-jarige Canadees die twee jaar geleden op de proppen kwam met de satire Thank You For Smoking over de tabaksindustrie en binnenkort uitpakt met de dramedy Juno.

Het titelpersonage Juno is een bijdehante tiener die plotseling zwanger blijkt te zijn van haar klasgenoot (en nerd) Paulie Bleeker. Met de hulp van haar beste vriendin Leah zoekt Juno voor haar ongeboren baby de perfecte ouders. Die lijkt ze te vinden in het koppel Mark en Vanessa Loring die maar wat graag het kind willen adopteren. De ouder van Juno staan helemaal echter haar dochter wanneer deze te maken krijgt met onverwachte moeilijke beslissingen.

juno1

 

In de cast van Juno vinden we twee acteurs uit de populaire sitcom “Arrested Development”. Om te beginnen is er Michael Cera (George Michael Bluth) die binnenkort hier ook te zien is in Superbad die het in Amerika zeer goed deed aan de kassa’s. Daarnaast is er ook Jason Bateman (Michael Bluth) die in Juno Mark speelt, de helft van het adopterende koppel. 

Marks vrouw Vanessa wordt gespeeld door Jennifer Garner die we het best kennen van de serie “Alias”. Met haar filmcarrière heeft Garner nog niet echt potten gebroken (zie Elektra en 13 Going on 30), maar met Juno en daarvoor nog de actiethriller The Kingdom moet daar verandering in komen. 

Ellen Page kruipt in de huid van Juno. De Canadese 20-jarige actrice brak in 2005 door met haar onderkoelde vertolking van Hayley Stark die een vermeende pedofiel een lesje leerde in Hard Candy. Nadien was Page ook even te zien in X-Men 3: The Last Stand. Haar ouders worden gespeeld door J.K. Simmons (“The Closer”) en Allison Janney (“The West Wing”). 

Een zeer mooie cast dus, en ook de trailer ziet er veelbelovend uit. Juno is deze maand in Amerika in gelimiteerde oplage gereleasd. Of de film ook in België uitkomt, is nog niet bekend.

De commentaren zijn gesloten.