13-09-07

Trailer: Sleuth

sleuth 2Ook Michael Caine en Jude Law passeerden vorige week op de rode loper van het Filmfestival van Venetië, en wel ter promotie van de thriller Sleuth. Beide Britse acteurs werden geregisseerd door Ier Kenneth Branagh die als acteur vooral bekend is om zijn Shakespearerollen, en als regisseur om euh Hamlet en Much Ado About Nothing.

Sleuth is een remake van de gelijknamige film uit 1972 waarin Laurence Oliver en Michael Caine streden voor een vrouw. In de nieuwe versie speelt diezelfde Michael Caine het personage dat in Oliver speelde in 1972. Jude Law speelt dan weer het personage dat Michael Caine speelde in het origineel. 

Meer bepaald speelt Law de werkloze acteur Milo Tindle die op een dag komt aanbellen bij schrijver Andrew Wyke (Caine) en hem doodleuk vertelt dat hij er met diens vrouw van door gaat. Er ontstaat een strijd tussen beide heren, niet zozeer om de vrouw op zich, maar wel om elkaar af te troeven 

Het scenario is geschreven door Nobelprijswinnaar Harold Pinter. Ondanks alle adelbrieven die Sleuth kan voorleggen, waren de critici in Venetië niet echt laaiend enthousiast. De meeste recensenten verlieten zelfs teleurgesteld de zaal en vroegen zich daarna af waarom deze remake nodig was. 

De trailer van Sleuth staat ondertussen te blinken bij Apple. Het ziet er een hoop gebabbel uit in een futuristisch huis. Maar oordeel vooral zelf en in 2008 kan dat waarschijnlijk ook in a local theatre near you.

De commentaren zijn gesloten.