11-09-07

Matt Damon vermoordt Sean Penn

sean pennZowel Bryan Singer als Gus Van Sant zijn in de weer met een biopic over de openlijk homoseksuele politicus Harvey Milk die in de jaren ‘70 werd vermoord door ene Dan White. Het lijkt er vandaag op dat Van Sant met de aanwerving van Sean Penn en Matt Damon een voorsprong heeft genomen op Singer.

Het is voorlopig het laatste hoofdstuk in een race tussen Singer en Van Sant (beide overigens openlijk homoseksueel). De producenten Craig Zadan en Neil Meron proberen als sinds 1982 de biografie ‘The Mayor of Castro Street’ over Harvey Milk in de bioscoopzalen te krijgen. Twee jaar geleden werd Singer door Warner Bros aangesteld als regisseur. 

Bryan Singer vertoeft echter momenteel in Duitsland voor de opnames van Valkyrie en daarna staat normaal de Superman sequel op de agenda. Ondertussen had ook Gus Van Sant (My Own Private Idaho, Elephant) een script gebaseerd op de biografie geschreven voor Warner en deze lijkt momenteel dus in pole positie te liggen. 

Harvey Milk (1930-1978) was het eerste homoseksuele gemeenteraadslid van San Francicso en was een van de allereerste activisten voor gelijke rechten. Milk en George Moscone, de burgemeester van San Francisco, werden in 1978 doodgeschoten door Dan White. Deze werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar, maar hij pleegde na vijf jaar zelfmoord in zijn cel. 

Sean Penn zal Harvey Milk spelen, en het zal daarmee de eerste keer in Penn carrière zijn dat hij een homoseksueel personage speelt. Matt Damon neemt de rol van Dan White voor zijn rekening. Het scenario is geschreven door Dustin Lance Black (“Big Love”). Als alles volgens plan verloopt, zouden de opnames in december 2007 van start kunnen gaan.

De commentaren zijn gesloten.