10-09-07

Trailer: Iron Man

iron man

Voor wie alle comic bookverfilmingen nog niet beu is, wacht volgend jaar Iron Man. Iron Man is gebaseerd op een comic book van Marvel over de gelijknamige superheld. Tony Stark is de gewone naam van de superheld die in het dagelijks leven wapenproducent is. Door een ongeval met één van zijn eigen wapens, wordt Stark echter geconfronteerd met de zonden uit zijn verleden. Stark besluit om Iron Man te worden en het kwade in de wereld te bestrijden. 

Jon Favreau neemt de regie voor zijn rekening en daarmee is de acteur / regisseur aan zijn 8e film toe met als bekendste titels Elf en Zathura. Het scenario van Iron Man wordt geschreven door Arthur Marcum en Matthew Hollaway die eerder samen werkten aan het script van Shadow of Fear. Robert Downey Jr speelt het titelpersonage en krijgt als co-sterren o.m. Terrence Howard, Gwyneth Palthrow, Jeff Bridges, Samuel L. Jackson en Hilary Swank. 

Voordat al deze vacatures waren ingevuld, hadden ook Quentin Tarantino en Joss Whedon al de regie aangeboden voor Iron Man en waren Tom Cruise en Nicholas Cage geïnteresseerd in de hoofdrol. Het is wat wennen om Robert Downey Jr als superheld te zien, maar het is wel een uitstekend acteur.

Vandaag is de eerste trailer van Iron Man on line gegooid, deze is zeker niet slecht, maar hoeveel comic bookverfilmingen en superhelden kan een filmpubliek aan? Met een budget van 186 miljoen dollar gaat Iron Man trouwens serieus uit zijn pijp moeten komen om dat terug te verdienen.

*Archief:
Iron Man debuteert op 2 mei 2008 (23/06/2006)

De commentaren zijn gesloten.