08-09-07

Preview: Superbad

superbad

Grote hype aan de Amerikaanse box office is momenteel de komedie Superbad die al meer dan 70 miljoen dollar heeft opgebracht en daarmee zijn budget van 20 miljoen al ruimschoots heeft terugverdiend. Met een titel als Superbad vraag je om negatieve recensies, maar de Amerikaanse journalisten waren verrassend eensgezind én positief.

Zo gaf Roger Ebert de film 3,5 ster in de Chicago Sun-Times en schreef nog: “The movie is a four-letter raunch-a-rama with a heart ... astonishingly foul-mouthed, but in a fluent, confident way where the point isn't the dirty words, but the flow and rhythm, and the deep, sad yearning they represent." 

Korte inhoud: Superbad volgt Seth en Evan, twee vrienden die op het punt staan hun middelbare school te beëindigen. Voordat hun wegen scheiden en ze elk naar een andere universiteit trekken, willen de twee vrienden nog een grote slag slaan op amoureus vlak. Ze worden uitgenodigd door Jules en Becca, twee meiden waarop ze hopeloos verliefd zijn en die een feestje organiseren. Op dat feestje moeten Seth en Evan echter afrekenen met jaloerse vriendjes, feestgangers zonder grenzen en agenten die zich vervelen. 

Superbad wordt door sommigen al de grappigste film van 2007 genoemd en dat is niet eens zo verrassend aangezien het scenario geschreven werd door Seth Rogen en Evan Goldberg. De ster van Rogen schoot dit jaar naar de top van het komediefirmament nadat hij de hoofdrol speelde in Knocked Up, die andere komediehype van 2007. Rogen en Goldberg schreven het scenario overigens op hun dertiende omdat ze wilden testen of ze in staat waren om een filmscript neer te pennen. Vandaar ook de namen van de twee hoofdpersonages. 

Deze twee protagonisten worden gespeeld door Jonah Hill (Knocked Up, Evan Almighty) en Michael Cera (“Arrested Development”). Uit deze laatste serie komt ook regisseur Greg Mottola die met Superbad aan zijn eerste bioscoopfilm toe is. De trailer van Superbad vind je overigens bij Apple. 

Op 31 oktober (Halloween jawel) komt Superbad uit in België. En dat is precies drie weken na Knocked Up. U zal niet rond Seth Rogen kunnen de komende maanden.

De commentaren zijn gesloten.