05-09-07

Larry Wachowski wordt Lana Wachowski

wachowski

Binnenkort zouden de oudere exemplaren van The Matrix-trilogie en Bound wel eens verzamelobjecten kunnen worden, want het regisseursduo The Wachowski Brothers bestaat immers niet meer. Althans niet meer in de huidige vorm, want Larry Wachowski (links op de foto) gaat vanaf nu door het leven als vrouw en dit onder de naam Lana.

Het bericht stond een paar dagen geleden al op enkele filmwebsites, en werd eerst een beetje lacherig afgedaan als een publiciteitsstunt van de twee broers voor hun volgende film Speed Racer, maar het blijkt nu toch te kloppen. Tijdens de promotie van The Matrix Revolutions in 2003 kwam Larry Wachowski al vaak verkleed als vrouw naar buiten en blijkbaar zou de man nu een geslachtsoperatie ondergaan hebben. 

The Wachowski Brothers zullen vanaf nu door het filmlandschap trekken als The Wachowski’s. Na de release van Speed Racer zal Lana Wachowski meer uitleg geven bij deze berichten, Andy Wachowski zal de promotour voor Speed Racer op zijn eentje doen om de aandacht van de pers bij de film te houden.

speed racer 1

Deze Speed Racer zou overigens één van de grote films voor volgend jaar moeten worden. Emile Hirsch speelt het titelpersonage, een natuurtalent achter het stuur van zijn racewagen. Speed Racer leeft met de herinnering aan zijn broer Rex Racer die in een auto-ongeluk om het leven kwam. De jongeman is trouw aan zijn vader Pops Racer (John Goodman) en moeder (Susan Sarandon) die zijn supersnelle wagen hebben ontworpen. 

Wanneer Speed het lucratieve aanbod van zijn vaders rivaal Royalton Industries naast zich neerlegt, haalt hij niet alleen de woede van hun baas op zich; maar ontdekt hij ook een van de grootste schandalen uit de racewereld. Er volgt een hele hoop chantage terwijl Speed moet proberen zijn sport en familie-eer te redden. Daarvoor krijgt hij hulp van zijn vriendin Trixie (Christina Ricci) en zijn oud-rivaal Racer X (Matthew Fox). 

De film heeft een budget van 100 miljoen dollar en veel daarvan zal opgesoupeerd worden aan de special effects aangezien bijna de hele film wordt opgenomen voor een groen scherm. Speed Racer is gepland voor het zomerseizoen 2008.

De commentaren zijn gesloten.