04-09-07

Trailer: Vantage Point

vantage-point-3

Thomas Barnes en Kent Taylor zijn twee agenten van de geheime dienst die president Ashton moeten beschermen tijdens een congres over terrorisme in Salamanca. Kort na zijn aankomst in Spanje wordt de president echter neergeschoten waarna chaos uitbreekt bij de toeschouwers. In de menigte bevindt zich ook toerist Howard Lewis die de aanslag op video heeft vastgelegd. Ook de Amerikaanse journaliste Rex is een getuige.

Dat is de interessant korte inhoud van de actiethriller Vantage Point. In acht verschillende segmenten wordt het perspectief van acht personages getoond 15 minuten voor de aanslag en de minuten vlak na het schot. Zo wordt geprobeerd de waarheid achter de moordaanslag te ontrafelen. Het doet alvast denken aan de opzet van de Japanse klassieker Rashômon.

vantage-point-6

 

Dat lijkt mij in ieder geval een zeer boeiend verhaal en de film kan alvast rekenen op een zeer sterke cast. De twee geheime agenten worden gespeeld door Matthew Fox (Jake uit “Lost”) en Dennis Quaid, Forest Whitaker is toerist Lewis, William Hurt is de president en de rol van journaliste is weggelegd voor Sigourney Weaver. 

De man die dit achter de camera allemaal in goede banen heeft geleid, is de relatief onbekende Pete Travis (“Cold Feet”). Het scenario is geschreven door de nog onbekendere debutant Barry Levy. De trailer laat alvast het beste verhopen. Op 27 februari zou Vantage Point in de Belgische zalen opduiken.

De commentaren zijn gesloten.