27-08-07

Keanu Reeves is een buitenaards wezen

Altijd gedacht dat Keanu Reeves soms zo houterig en emotieloos staat te spelen dat hij net van een andere planeet komt? Dat zou wel eens kunnen kloppen want in de remake The Day the Earth Stood Still speelt Reeves het buitenaardse wezen Klaatu.

De originele versie van The Day the Earth Stood Still van Robert Wise uit 1951 is een echte science fictionklassieker. In de film landt de alien Klaatu in het gezelschap van een onverwoestbare, zwaar bewapende robot op de aarde. Ze komen de wereldleiders waarschuwen dat hun toenemende agressie (de Tweede Wereldoorlog was nog maar net achter de rug) uiteindelijk zal leiden tot hun vernietiging. Als het mensenras niet in vrede kan samenleven, zal de aarde immers worden opgeëist door buitenaardse rassen.

the day the earth stood still 1951 1

 

De remake zal geregisseerd worden door Scott Derrickson die twee jaar geleden het eerder slaapverwekken The Exorcism of Emily Rose afleverde. David Scarpa (The Last Castle) schreef het nieuwe scenario dat een geüpdate versie is van de film uit 1951. The Day the Earth Stood Still anno 2008 zal gebruik maken van geavanceerde computertechnieken. De opnames zouden van start gaan eind dit jaar/ begin volgend jaar.

Voor Keanu Reeves is het alvast een terugkeer naar het science fiction genre, het genre dat hem dankzij The Matrix-trilogie populair maakte. Eerst zal Reeves nog wel te zien zijn in de James Ellroy adaptatie The Night Watchman.

Commentaren

Keanu Ben eigenlijk niet zo'n grote fan van Keanu - houterig indeed. Rollen als in The Matrix en Devil's Advocate daargelaten, waarin hij wel goed te pruimen was.

Gepost door: Mike's Webs | 28-08-07

De commentaren zijn gesloten.