26-08-07

Trailer: Vermist

Op 31 oktober komt Vermist uit, de pilootfilm van de gelijknamige politieserie die later door VT4 zal worden uitgezonden. Voor de regie van de eerste aflevering is de keuze gevallen op Jan Verheyen. Je bent ervoor of je bent ertegen, maar Verheyen weet wel hoe hij volk naar de bioscoopzaal kan krijgen.

In Vermist staat de Cel Vermiste Personen centraal, de eenheid van de federale politie die werd opgericht na de affaire-Dutroux. De film gaat over de mysterieuze verdwijning van een zestienjarig meisje die een conflict heeft met haar ouders, maar ook een dubbelleven blijkt te leiden en al op seksfeestjes gesignaleerd werd.

vermist

In de hoofdrollen zien we Koen De Bouw, Kevin Janssens, Stan Van Samang, Filip Peeters, Catherine Kools, Joke Devynck en Hilde Van Mieghem. VT4 zendt de tiendelige serie volgend jaar uit. De bioscoopfilm zal als extra lange pilootaflevering voor de serie gebruikt worden.

Vermist wordt voor Jan Verheyen zijn eerste politiefilm en hij legt de lat meteen hoog. “Visueel willen we dat Vermist duidelijk afwijkt van de traditionele Vlaamse politiereeksen zoals die nu op televisie te zien zijn. We hebben ons visueel veeleer laten inspireren door reeksen als “24” en de rauw-realistische, bijna documentaire films van de briljante Britse regisseur Paul Greengrass (Bloody Sunday, United 93).''

Allemaal goed en wel, maar Vlaamse films hebben doorgaans niet de budgetten van “24”, “Lost” en “Heroes”. Maar de eerste trailer ziet er echter niet slecht uit en het is van De Zaak Alzheimer geleden dat ik nog zo benieuwd ben geweest naar een film van eigen bodem. Ook de website is overigens knap gemaakt.

Commentaren

Het ziet er een kei goede film uit met zeer goede acteurs dus ja ik ga zeker kijke ! groetjes jarrid

Gepost door: jarrid | 09-09-07

Het ziet er een kei goede film uit met zeer goede acteurs dus ja kan ni beter ik ga zeker kijke !

Gepost door: jarrid | 09-09-07

gewoon een kei goeie film!!!!! zeker een 10 +++++++++++++ waart!!!!!!!!! zo goe spannned vn begin tot einde :D

Gepost door: stanloverke | 06-11-07

ik vind de film super

Gepost door: lien van den broeck | 25-03-08

De commentaren zijn gesloten.