25-08-07

Trailer: Lions for Lambs

 

lions-for-lambs-1

Hij is vorige week 71 geworden, maar net als Clint Eastwood denkt Robert Redford nog lang niet aan stoppen. En gelukkig maar, want zijn nieuwste film Lions for Lambs lijkt één van de belangrijkste kanshebbers voor de Academy Awards in 2008.

Het verhaal begint wanneer de twee studenten Ernest (Michael Pena) en Arian (Derek Luke) het advies van hun idealistische professor Dr. Malley (Redford) om iets belangrijks met hun leven te doen, besluiten te volgen. Maar wanneer de twee zich aanmelden bij het leger om te gaan vechten in Afghanistan, is Malley toch even van zijn stuk. Terwijl Arian en Ernest in de woestijn vechten, zijn ze ook het bindmiddel van twee andere verhalen in hun thuisland. 

In Californië probeert Dr. Malley door te dringen tot een rijke, gepriviligeerde maar ongemotiveerde student. In Washington DC houdt ondertussen senator (én presidentskandidaat) Jasper Irving (Tom Cruise) zich klaar om een schokkende bekentenis te doen aan journaliste Janine Roth (Maryl Streep). Irvings verhaal zou een zware invloed kunnen hebben op het leven van Arian en Ernest.

lions-for-lambs-4

Het scenario van Lion for Lambs is geschreven door Matthew Michael Carnahan die hiermee pas aan zijn tweede scenario toe is. Het eerste was dat van The Kingdom van Peter Berg die in Lion for Lambs de rol van legeroverste speelt. Ondertussen werkt Carnahan aan het script van State of Play (gebaseerd op de gelijknamige Britse serie, deze keer met Brad Pitt in de hoofdrol) en de James Ellroy adaptatie White Jazz (met George Clooney in de hoofdrol). Carnahan is de broer van regisseur Joe (Narc, Smoking’ Aces) en zeker een naam om in de gaten te houden. 

Lions for Lambs is de eerste van studio United Artists nadat deze werd gekocht door Tom Cruise. In ruil voor een percentage van de winst deden Cruise, Streep en Redford een deel van hun gebruikelijke salaris af. Daardoor komt het politieke drama rond met een budget van rond de 35 miljoen dollar. Nog niet weinig, maar de prijs van Cruise alleen is al meer dan de helft van dit budget.

Op 7 november 2007 zou Lion for Lambs uitkomen in België. De trailer staat bij Apple en schreeuwt: ‘Oscars!’.

De commentaren zijn gesloten.