24-08-07

Trailer: The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

the assassination of jesse james

Wie graag aan de bioscoopkassa eens over zijn tong struikelt, kan eind dit jaar / begin volgend jaar gaan kijken naar The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. Buiten de belachelijke eindeloze titel ziet dit er een aantrekkelijke film uit, waarvan deze week bovendien de eerste trailer is losgelaten.

Brad Pitt speelt Jesse James, de legendarische scherpschitter van het Wilde Westen. Casey Affleck sluit zich als Robert Ford aan bij de bende van James. Gaandeweg wordt Ford echter jaloers op het succes van James en de titel van de titel geeft al een behoorlijke aanwijzing tot wat dit uiteindelijk zal leiden. 

The Assassination of Jesse James is geregisseerd door de Nieuw-Zeelander Andrew Dominik die zeven jaar geleden debuteerde met de misdaadfilm Chopper. Dominik schreef ook zelf het scenario naar de roman van Ron Hansen. Buiten Brad Pitt en Casey Affleck zit er nog schoon volk in de cast met Mary-Louise Parker (uit de heerlijke serie “Weeds”), Zooey Deschanel, Sam Rockwell, Sam Shepard en Ted Levine. 

Voor de rol van Robert Ford ging de strijd overigens tussen Shia LaBoeuf en Casey Affleck. Deze laatste won het pleit omdat LaBoeuf nog iets te jong was voor de rol. Misschien maar best want anders was voor LaBoeuf na o.a. Disturbia en Transformers de vrees voor overkill groot. 

De film heeft een budget van ongeveer 30 miljoen dollar en zou op 12 september in de VS uitkomen. Met deze film en 3:10 To Yuma van James Mangold nog op de planning, lijkt het westerngenre weer even terug van weggeweest.

*Archief:
The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
(9/08/2005)

De commentaren zijn gesloten.