21-08-07

Trailer: I'm Not There

i'm not there

Hier is hij dan, eerste trailer van I'm Not There waarin zes verschillende acteurs gestalte geven aan muzieklegende Bob Dylan. Dat is op zich misschien niet ze bijzonder, maar bij deze zes zit met Cate Blanchett een vrouw en met Marcus Carl Franklin een zwart kind. De andere Bob Dylans zijn Christian Bale, Richard Gere, Ben Whishaw en Heath Ledger.

De zeven acteurs zullen elk een verschillend aspect van Bob Dylans leven voorstellen. Meer bepaald gaat I’m Not There over de dagen van Dylan als onsuccesvolle folkzanger, zijn opgang in de folkscene van de jaren ’60, de controversiële overgang naar rock, zijn motorongeluk en de daaropvolgende terugtrekking uit het openbare leven en ten slotte de concertreeks ‘The Never Ending Tour’. 

Elk verhaal wordt in een andere stijl gefilmd: Woody (Franklin) — een 11-jarige die altijd op de vlucht is, Robbie (Ledger) — een performer die altijd op de baan is, Jude (Blanchett) — een jonge androgyne rockster, John/ Jack (Bale) — een folkidool dat zich heruitvindt als evangelist en Billy (Gere) — de bekende outlaw. 

Naast de acteurs die Bob Dylan spelen, bestaat de cast verder nog uit o.a. Julianne Moore, Michelle Williams, Bruce Greenwood en Charlotte Gainsbourg. De regie is in handen van Todd Haynes die in 1998 al eens de muziekwereld in trok met de glamrock film Velvet Goldmine. Haynes schreef samen met Oren Moverman overigens ook het scenario. 

Ondanks alle voorafgaande buzz (aanvankelijk zou ook Colin Farrell een Dylan voor zijn rekening nemen), lijkt dit toch geen onaardige film te zullen worden. Op de officiële website kan je nog foto’s terugvinden van de zes Bob Dylans. I’m Not There heeft nog geen Belgische release datum, maar die van Nederland is 13 maart 2008.

*Archief:
Geen Bob Dylan voor Colin Farrell (5/05/2006)

Commentaren

Hm Hm, interessant concept. Als Dylan-fan moet ik deze flick wel een keer gaan kijken.

Gepost door: Mike's Webs | 22-08-07

De commentaren zijn gesloten.