18-08-07

Trailer: Enchanted

Hoog tijd voor een echte klassieke Disneyfilm waarin de romantiek in de lucht hangt en het happy end een vanzelfsprekendheid is. En dat zou dit jaar moeten weggelegd zijn voor het sprookje Enchanted. Het idee achter Enchanted is alvast heel origineel, de film begint namelijk als een vrij klassieke Disneytekenfilm met een prinses, een prins en een kwade heks.

Door een of andere toverspreuk belandt de prinses echter in het hedendaagse New York en worden de getekende figuurtjes acteurs van vlees en bloed. De prinses voelt zich niet op haar plaats in een wereld die niet gebaseerd is op ‘en toen leefden ze nog lang en gelukkig’. Gelukkig is er de sympathieke en — wat een toeval! — gescheiden advocaat Robert die prinses Giselle helpt. Ondertussen is ook prins Edward in Manhattan gearriveerd met in zijn kielzog de kwade heks Narissa.

enchanted-3

Wat deze Enchanted kan doen uitstijgen boven de zoveelste flauwe romcom is de uistekende cast die aangevoerd wordt door de 33-jarige Amy Adams waarvan de naam misschien geen belletje doet rinkelen, maar die vorig jaar genomineerd was voor een Oscar voor Junebug. De sprookjesprins wordt gespeeld door James Marsden (X-Men, Superman Returns), de boze heks door Susan Sarandon en de single advocaat Robert door niemand minder dan Dr. MacDreamy himself, oftewel Patrick Dempsey. De vertelstem is dan weer van Mary ‘Supercallifragilisticexpialidocious!’ Poppins Julie Andrews.

Kevin Lima is degene die achter de camera stond en dat deed hij eerder al voor o.a. Tarzan en 102 Dalmatians. Het scenario is van Bill Kelly (Premonition, Blast from the Past). Voor de getekende scènes werd overigens voor een keer geen beroep gedaan op computers en bits en bytes, maar werd teruggegrepen naar de traditionele manier van tekenfilms maken, nl. met de hand getekende schetsen.

De trailer is al een tijdje te bekijken en ziet er echt leuk uit. Enchanted komt op 19 december 2007 uit in België.

Commentaren

is het een beetje een comedy film

Gepost door: fedde | 20-01-08

De commentaren zijn gesloten.