15-08-07

De terugkeer van Tarsem Singh

Wie veel naar MTV keek in de jaren ’90 heeft vast wel eens het clipje van “Losing My Religion” van R.E.M. zien voobij komen. De video won een hele hoop MTV Awards en lanceerde de regisseur ervan, Tarsem Singh, in Hollywood. Singhs eerste film werd The Cell met Jennifer Lopez, Vince Vaughn en Vincent D’Onofrio. Hoewel het scenario van The Cell niet echt een meesterwerk was, werd de film gekenmerkt door de adembenemende beelden. The Cell kwam uit in 2000 en sindsdien was Tarsem Singh niet meer te bespeuren in filmland.
 
the cell 1

Tot vandaag want Singh heeft met Warner Bros een deal voor de science fictionthriller The Unforgettable. De film is gebaseerd op de videogame ‘The Condemned: Criminal Origins’ (Xbox 360, 2005) waarin de agent Ethan Thomas een reeks brutale overlijdens onderzoekt. Tijdens dit onderzoek ontdekt de man twee dingen: ten eerste dat hij niet van menselijke afkomst is en ten tweede dat er een oorlog op aarde woedt tussen mensen en aliens.

Het biedt Singh alvast heel wat mogelijkheden om visueel uit zijn dak te gaan, ook The Cell leek immers bij momenten al op een videogame (dat doorgesneden paard iemand?). Het scenario van The Unforgettable werd geschreven door Kurt Sutter waarvan onlangs bekendraakte dat hij de remake van Enter The Dragon zou gaan maken. Eerder werkte Sutter als scenarist en regisseur aan de serie “The Shield”.
 
condemned criminal origins game 3

Het is nog niet bekend wie de rol van Ethan Thomas zal spelen, in de videogame werd het personage ingesproken door Greg Grunberg, de paranormale agent uit “Heroes”. De sequel van de game ‘Condemned 2: Bloodshot’ wordt begin 2008 verwacht en aangenomen wordt dat rond die periode ook de film zal klaar zijn.

De commentaren zijn gesloten.