12-08-07

Trailer: Catacombs

catacombs-4

Hoewel de opnames al in 2005 plaats vonden in Roemenië, heeft Catacombs nog steeds geen Amerikaanse release datum. Een duidelijke reden voor het getreuzel van Lionsgate en Twisted Pictures is er niet, meestal duidt zoiets op een heel bedenkelijke kwaliteit van de film, maar in het horrorgenre zijn er wel meer films van bedenkelijk allooi die wél de zalen halen.

 

Maar stilaan komt er toch schot in de zaak en Catacombs ging deze zomer in Italië in première. De film kwam er in zijn eerste week binnen op de vijfde plaats in de box office en rekening houdend met het aantal schermen moet de horrorfilm alleen Transformers laten voorgaan. Ondertussen is er ook al een Russische en Japanse release datum, en zou de film eindelijk in 2008 in de VS uitkomen.

 

In Catacombs volgen we de jonge Victoria (Shannyn Sossamon) die voor de eerste keer in haar leven Parijs bezoekt. Daar gaat ze naar een rave in de Catacombs, een labyrinth van 200 mijl onder de stad waar 200 jaar geleden 7 miljoen lijken werden gedumpt omdat de kerkhoven ‘overbevolkt’ waren. In het ondergrondse netwerk van gangers en tussen alle wilde fuivers, raakt Victoria haar vrienden kwijt en raakt ze ervan overtuigd dat iemand (of iets) haar achterna zit.

 

catacombs-5

Catacombs werd geregisseerd en geschreven door debutant Tomm Coker en David Elliot (Nothing Sacred). Naast Shannyn Sossamon is de hoofdrol in Catacombs voor ene Alecia Moore die we beter kennen onder haar artiestennaam P!nk. P!nk dook als eens op in Rollerball (2002) en Charlie’s Angels: Full Throttle (2003) maar meer dan zingen moest ze in deze films niet doen. Catacombs wordt dus haar filmdebuut en dat vind ik wel interessant omwille van deze reden.

 

De opzet van Catacombs klinkt een beetje als The Descent en The Cave, twee andere horrorfilms die zich ondergronds afspelen. Niet toevallig zijn deze twee films van 2005, misschien ligt daar wel een reden voor het uitstellen van Catacombs? In ieder geval ziet de trailer van Catacombs er niet slechter uit dan die van voorgaande films. Op de Japanse website vind je nog een andere trailer dan deze hieronder.

*Trailer:

P!nk in Catacombs (4/03/2005)

De commentaren zijn gesloten.