11-08-07

Trailer National Treasure: Book of Secrets

national-treasure-2-1

 

Wie in de kerstperiode zin heeft in een hersenloze schattenjacht met een Nicholas Cage op de automatische piloot, kan terecht bij National Treasure: Book of Secrets. Deze sequel neemt de draad op waar National Treasure in 2004 eindigde. Cage is nog altijd de schattenjager Ben Gates, die in de voetsporen van Lara Croft treedt en de halve wereld rondtrekt op zoekt naar allerhande relikwieën.

 

Wanneer een verdwenen bladzijde van het dagboek van John Wilkes Booth plots opduikt, wordt Gates’ voorvader plots verdacht betrokken te zijn in de dood van Abraham Lincoln. Gates is vastbesloten de onschuld van zijn familielid te bewijzen en volgt daarvoor een series hints en aanwijzingen die hem de hele wereld rond sturen. Deze tocht leidt niet enkel tot verrassende ontdekkingen, maar brengt Gates en co ook op het spoor van één van de bestbewaarde geheimen ter wereld.

 

national-treasure-2-2

Book of Secrets wordt net als zijn voorganger geregisseerd door Jon Turteltaub die tussen het schattenjagen door de cultserie in wording “Jericho” maakte. Jon Voight, Harvey Keitel en Diane Kruger zijn de overlevers uit National Treasure. Bij de nieuwkomers vinden we Ed Harris, Bruce Greenwood en zowaar ook Helen Mirren. Wat een actrice als Mirren in deze popcornfilm komt doen, is mij een raadsel. Een Oscar op zak voor The Queen en dan dit…

 

De trailer van Book of Secrets is ondertussen al een tijdje beschikbaar en het is er echt eentje uit het blockbusterboekje: monotone vertelstem, dramatische muziek op strategische momenten, de halve plot die al verteld wordt, belangrijke historische monumenten (i.c. de Eiffeltoren, Big Ben en het Witte Huis), veel water, veel vuur en een ontploffende auto. Dieptepunt is Nic Cage die op de meest ongeïnteresseerde wijze zegt: “I’m gonna kill the president of the United States”. Fans van dit genre kunnen beter wachten op Indiana Jones IV.

De commentaren zijn gesloten.