04-08-07

Trailer: Rendition

rendition5

 

Wanneer Anwar El-Ibrahim, een Egyptenaar die verdacht wordt van terrorisme, verdwijnt op een vlucht van Zuid-Afrika naar Washington DC, reist zijn Amerikaanse vrouw Isabella naar Washington om de ware reden van zijn verdwijning te achterhalen. Ondertussen wordt in een geheime gevangenis buiten de Amerikaanse grenzen de CIA-analyst Douglas Freeman gedwongen deel te nemen aan de onothodoxe ondervraging van El-Ibrahim om het leven van duizenden mensen te redden.

 

Dat is waar de thriller Rendition van de Zuid-Afrikaanse regisseur Gavin Hood om draait. Hood won vorig jaar met Tsotsi de Oscar voor beste buitenlandse film en door deze onderscheiding heeft hij voor zijn eerste Amerikaanse productie (Hood zal binnenkort beginnen met de opnames van X-Men spin off Wolverine) een indrukwekkende cast kunnen bijeen brengen.

 

Isabella El-Ibrahim wordt gespeeld door Reese Witherspoon, CIA-man Douglas Freeman door Jake Gyllenhaal en verder zijn ook nog Meryl Streep, Alan Arkin en Peter Sarsgaard te bewonderen. Veel regisseurs zouden een arm geven voor zo’n cast. Rendition lijkt nu al een belangrijke kandidaat voor de Oscars van 2008 want de trailer is veelbelovend (dat schrijf ik wel eens meer, maar deze keer meen ik het ook echt).

 

Rendition komt in België uit op 26 december 2007.  

 

De commentaren zijn gesloten.