03-08-07

Verfilming videogame 'Return to Castle Wolfenstein'

De volgende videogame die verfilmd wordt is de populaire first person shooter ‘Return to Castle Wolfentein’. Producent Samuel Hadida (True Romance, Domino, The Black Dahlia, Perfume) heeft de rechten op de game opgekocht. Hadida is geen onbekende met het gameverfilmingen want hij was al eerder betrokken bij Resident Evil en Silent Hill. Niet dat dat uitstekende referenties zijn, maar goed.

De game ‘Return to Castle Wolfenstein’ speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Amerikaan B.J. Blazkowicz leidt een team agenten naar Castle Wolfenstein om de paranormale divisie van de Nazi’s te onderzoeken. Het spel werd uitgebracht in 2001 en is een vervolg op ‘Wolfenstein 3D’ dat in 1992 op de markt kwam. Voor zijn tijd was de game revolutionair.

wolfenstein3d 1

In het spel moet de speler door veel doolhoven om het einddoel op level 9 te bereiken. De vijanden die je ondertussen tegenkomt, bestaan uit gewone soldaten, SS-ers, Duitse Herdershonden, zombies, SD-ers, vliegende Hitlers en een dik robotachtig Michelinmannetje als eindbaas op level 9. Even wat nostalgie: ‘Wolfenstein 3d’ was van ID Software, dezelfde studio die het geweldige ‘Commander Keen’ (waar liggen die disketjes ook alweer?) op de wereld losliet. ‘Wolfenstein 3d’ is de voorloper van ‘Doom’ en ‘Quake’.

Er is ook al een scenarist én regisseur voor deze film en dat wordt Roger Avary, de scenarist van o.a. Pulp Fiction, Silent Hill en Beowulf en de regisseur van Killing Zoe en The Rules of Attraction. “I’ve been playing the character of B.J. Blazkowicz since the epic ‘Wolfenstein 3D’ first bruised my brain and have ever since wanted to bring his adventures to life on the bigscreen,” aldus Avary. “It’s time to bust some dams, storm some bunkers and blow up some bridges.” Ik zie niet echt filmpotentieel in de game ‘Wolfenstein’, maar met Avary heeft het project toch een interessante regisseur aan boord.

De commentaren zijn gesloten.