20-07-07

Rickman en Pullman gaan wijn proeven

alan rickman

De wijnliefhebbers kunnen volgend jaar gaan kijken naar Bottle Shock, een drama over het ontstaan van de wijnindustrie in Napa Valley. De film speelt zich af in de jaren ’70 en vertelt het waargebeurde verhaal van de Montelena Winery die een internationale wedstrijd wijnproeven won en daardoor California op de wijnmap plaatste.

 

Randall Miller, die ook het scenario schreef samen met Lannette Pabon, regisseert. Miller draaide eerder een hoop aflevering van series als “Popular”, “Jack & Jill” en “Northern Exposure”. Dit jaar verschijnt Nobel Son van Miller, over een man die de Nobelprijs Chemie wint en daardoor kapsones krijgt. Wanneer de zoon van de man wordt gekidnapt, weigert vader doodleuk het losgeld te betalen.

 

Maar terug naar Bottle Shock. Ondertussen heeft Miller al een aardige cast weten samen te stellen met o.a. Alan Rickman (Harry Potter), Bill Pullman (The Grudge), Eliza Dushku (“Buffy”), Chris Pine (Smokin’ Aces) en Rachael Taylor (Transformers). Pine speelt de zoon van Pullman, de eigenaar van de wijngaard die de wedstrijd wint. Taylor kruipt in de huid van een studente die stagen loopt tijdens de druiven en Dushku is de lokale kroegbaas (Coyote Ugly iemand?).

 

Alan Rickman heeft de op papier leukste rol en speelt een Brit die de L’Academie du Vin in Parijs leidt en tevens voorzitter is van de wijnproefcompetitie. De opnames beginnen op 1 augustus in Napa en Sonoma, California.

De commentaren zijn gesloten.