17-07-07

Robert De Niro en Mao

robert de niro

Universal en Tribeca films hebben de krachten gebundeld voor een film over de opgang van Mao en het communisme in China. Tribeca is de maatschappij van acteur / regisseur Robert De Niro.

 

Als basis voor de film wordt het boek ‘Chasing the Dragon: A Veteran Journalist's Firsthand Account of the 1949 Chinese Revolution’ van Roy Rowan gebruikt. Deze uitgave is de enige bron van de feiten geschreven door een westerling. Het filmscript wordt geschreven door Jon Marans en Yuri Sivo.

 

Roy Rowan belandde in China als medewerker van United Nations Relief. Deze job ruilde hij echter in voor die van correspondent van ‘Time’ en ‘Life’ in Shanghai. Samen met fotograaf Jack Burns volgde Rowan de Chinese burgeroorlog en was hij van zeer dichtbij getuige van de opgang van Mao en zijn leger. Ondertussen begon Rowan een affaire met een Chinese tolk die verdacht werd van spionage.

 

Het is nog niet bekend wat de rol van Robert De Niro precies zal zijn. Roy Rowan is geboren in 1920 en aangezien de feiten zich al een tijdje gelegen afspelen zou De Niro (°1943) nog wel in het plaatje passen. Maar dit lijkt me eerder iets voor de regisseur in Robert De Niro. Hopelijk wordt de film dan wel iets minder lang dan The Good Shepherd.

De commentaren zijn gesloten.