13-07-07

Trailer: The Ten

the ten

Binnenkort verschijnt de komedie The Ten van David Wain in de bioscopen. In deze film vertelt Wain het verhaal van de tien geboden aan de hand van tien verschillende verhalen. (Voor degene die de bijbel niet uit het hoofd kent, je vindt de tien geboden (en nog 30 andere versies) op Wikipedia.)

 

Van The Ten circuleerde al een poster geïnspireerd op het beroemde schilderij ‘De geboorte van Adam’ van Michelangelo dat te zien is in de Sixtijnse kapel in Rome. Sinds enkele dagen kan je ook de trailer van de film bekijken. Die valt best mee, en er zitten wel wat aardige vondsten is, maar hopelijk zitten weer niet alle grappige stukken in de trailer.

 

David Wain schreef samen met Ken Marino (“Veronica Mars”) ook het scenario. Hoewel deze Wain nog niet zo bekend is, heeft hij voor The Ten toch een aardige cast bijeen gekregen. Of wat dacht je van Jessica Alba, Adam Brody, Paul Rudd, Famke Janssen, Gretchen Mol, Winona Ryder, Liev Schreiber en Justin Theroux. Deze laatste neemt overigens de rol van Jezus voor zijn rekening.

 

The Ten heeft er al een paar festivals opzitten zoals Sundance en Cleveland en de reacties gaan van laaiend enthousiast naar ‘horrible’. Maar dat is het lot van haast elke komedie. Het is nog niet bekend of en wanneer The Ten uitkomt in België.

De commentaren zijn gesloten.