12-07-07

Remake Footloose

footloose

Loose, footloose
Kick off your Sunday shoes
Please, Louise
Pull me offa my knees
Jack, get back
C'mon before we crack
Lose your blues
Everybody cut footloose

 

Jep, er komt een remake van Footloose de film waarin Kevin Bacon zich een weg naar de top danste. De 19-jarige Zac Efron zal in de voetsporen van Bacon treden en speelt dus de hoofdrol in de remake. Efron maakte zijn debuut vijf jaar geleden in een aflevering van “Firefly” en is binnenkort te zien in de televisiefilm High School Musical en de remake Hairspray. Regisseur van de nieuwe Footloose wordt Kenny Ortega (“Ally McBeal”, “Gilmore Girls” én High School Musical). Footloose werd al omgevormd tot musical.

 

Het origineel uit 1984 ging over een groep tieners die in een dorp leefden waar dansen verboden was. Ren (Kevin Bacon) komt van grote stad Chicago terecht in dit onbeduidende dorp en beleeft een ware cultuurshock. Maar de jongeman blijft niet bij de pakken zitten en trommelt zijn klasgenoten op om — met het eindejaarsbal in zicht — de ban op te heffen.

 

Het grote succes van Footloose was mee te danken aan het vreemde dansje van Bacon, de herkenbare themesong van Kenny Loggins, en de hit ‘Let’s Hear It For the Boy’ van Deniece Williams. What’s next? Flashdance?

Commentaren

Oh jee, een remake van Footloose... Dat ze daar eens afblijven! Footloose staat gelijk aan Kevin Bacon, niet aan Zac wie-het-ook-mag-zijn Efron. Nee, ik ben tegen!

Gepost door: E. | 13-07-07

De commentaren zijn gesloten.