09-07-07

Optimus Prime is primus aan de box office

De Transformers hebben zich deze week een weg naar de hoogste regionen van de box office gebaand. Met de ruim 67 miljoen dollar winst van het afgelopen weekend zit de film van blockbusterkanon Michael Bay in totaal al aan 153 miljoen dollar. Ruim boven de animatiefilm Ratatouille (weekend: 29m, totaal: 110m) en Live Free or Die Hard (weekend: 17m, totaal: 84m), die stranden op de tweede en derde plaats.

 

De robotauto’s zijn bovendien de eerste niet-sequel in tien weken die de internationale box office leiden. De afgelopen negen weken werd de ranglijst immers aangevoerd door Shrek 3, Spider-Man 3 en Pirates of the Caribbean 3. (Voor de geïnteresseerden Jack Sparrow zit met deel 3 nu aan 925 miljoen dollar en staat daarmee voorlopig op de zesde plaats in de alltime box office. Vandaag of morgen gaat de prent naar plaats 5 aangezien LOTR: The Return of the King momenteel maar een miljoen dollar meer heeft opgebracht.)

optimus prime

 

De triomf van Michael Bay en co wordt nog groter aangezien de prent nog niet overal is uitgebracht, grote markten als Engeland, Japan, Duitsland en Frankrijk wachten immers nog op de première van Optimus Prime en co. De resultaten van Transformers zijn beter dan ze bij studio Paramount hadden durven denken en dus zijn ze daar bij monde van Rob Moore zeer gelukkig: "Looking at the global market, the thing that we are seeing is that it doesn't matter what language you see it in, or what language you speak; the visuals that Michael Bay accomplished are spectacular, and the movie has a great sense of fun. The movie plays wherever you are.”

 

Volgende week staat er alweer een andere topper op het programma, want dan verschijnt de tovernaarsleerling met zijn brilletje opnieuw in de bioscopen. Verwacht wordt dat Harry Potter and the Order of the Phoenix Transformers meteen zal verbannen naar de tweede plaats in de box office.

 

*Archief:

Transformers: Trailer (12/01/2007)

De commentaren zijn gesloten.