07-07-07

Trailer: American Gangster

De eerste trailer van de misdaadfilm American Gangster, de derde samenwerking tussen Ridley Scott en Russell Crowe staat sinds gisteren online. In de trailer is te zien hoe Frank Lucas (Denzel Washington) is opgeklommen tot de hoogste regionen van de New Yorkse drugsmaffia. Russell Crowe kruipt in de gedaante van detective Richie Roberts, een man die al eens buitende lijntjes kleurt en ook geen onbekende is in de drugsscene. Zowel Lucas als Roberts houden er hun eigen regels en gewoontes op na die hen buitenstaanders maakt in hun eigen wereldje.

 

american gangster 1

american gangster 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De rollen lijken in deze American Gangster letterlijk omgekeerd, Washington staat deze keer aan de slechte kant van de wet en Crowe aan de goede. Het is een beetje vreemd om Washinton in een slechte rol te zien, maar met zijn talent moet hij hier zeker mee weg komen. Naast Washington en Crowe bestaat de cast verder nog uit o.a. Cuba Gooding Jr., Josh Brolin, Carla Gugino, Chiwetel Ejiofor en Armand Assante.     

 

American Gangster is gebaseerd op het artikel ‘The Return of Superfly’ van Mark Jacobson. Steven Zaillian herwerkte het artikel tot een volwaardig script. Zaillian pende eerder de script van The Interpreter en Gangs of New York, maar ook dat van Hannibal en All The King’s Men. Het is bang afwachten in welke vorm Zaillian verkeerde tijdens het schrijven van American Gangster.

 

Het heeft er lang naar uitgezien dat de productie van American Gangster van start zoyu gaan met regisseur Antoine Fuqua en acteurs Denzel Washington en Benicio Del Toro. Op het allerlaatste moment annuleerde Universal Pictures echter de film omwille van budgettaire redenen. Ook Terry George was op een gegeven moment aangetrokken als regisseur (met Don Cheadle en Joaquin Phoenix in de hoofdrollen), maar ook dat liedje ging niet door.

 

Maar na Gladiator (2000) en A Good Year (2006) is dit dus de derde keer dat Russell Crowe samenwerkt met Ridley Scott. En de twee zijn elkaar nog lang niet beu want ondertussen hebben ze al een vierde (Body of Lies) en een vijfde (Nottingham) samenwerking gemeld. En met Scott en Crowe kwam ook Denzel Washington terug aan boord. American Gangster komt op 14 november uit in België.

Commentaren

ik ben op zoek naar het liedje als hij op het eind met zijn moeder de kerk in loopt
groetjes

Gepost door: dave | 29-01-08

De commentaren zijn gesloten.