06-07-07

Wat is Cloverfield?

Sinds er voor de Amerikaanse première van Transformers een teaser trailer te zien was voor een onbekende film, is de halve filmwereld in de ban van « Cloverfield ». Ondertussen is al bekend geraakt dat Cloverfield een nieuw project is van J.J. Abrams, het brein achter hitseries als “Alias” en “Lost” en regisseur van Mission: Impossible III. Even goed nieuws is dat het scenario van Cloverfield geschreven is door Drew Goddard (“Buffy, The Vampire Slayer”, “Angel”, “Lost” en “Alias). De 32-jarige Goddard is immers één van de meest inventieve en fantasierijke scenaristen van zijn generatie en in combinatie met Abrams moet dat wel leiden tot iets unieks.

 

Maar wat is Cloverfield nu eigenlijk? Veel valt er nog niet echt over te vertellen en Cloverfield lijkt gelanceerd te zullen worden met een zeer uitgekiende reclamecampagne waarin we pas beetje bij beetje meer details zullen te weten komen. De bewuste teaser trailer stond al snel op YouTube, maar op vraag van Paramount Pictures werd deze al snel weer verwijderd. In de teaser waren mensen te zien die op de vlucht waren voor een of ander monster buiten beeld.

 

Op Ain't It Cool werd de trailer als volgt beschreven: “I just saw the Cloverfield trailer at work and it's going to be pretty intense! It is from the perspective of people's camera in NYC. A huge earthquake breaks up a going away party. The people at the party go to the roof top just in time to catch lower Manhatten erupt into a ball of fire! They make their way to the street to witness the head of the statue of liberty fly down the street, end clip with screaming! Insane!”

 

cloverfield-puzzel

 

Paramount gaf in februari in het geheim groen licht voor Cloverfield, in dezelfde periode toen bekend raakte dat J.J. Abrams de nieuwe Star Trek zou gaan regisseren. Abrams zal Cloverfield dan ook niet regisseren, enkel produceren. De regie is voor Matt Reeves. Enkele details zijn al uitgelekt over de cast: Michael Stahl David, die te zien was in de kortstondige serie “The Black Donnellys”, Odette Yustman (“South Beach”) en Lizzy Caplan (“Tru Calling”) zouden een rol te pakken hebben in Cloverfield. Het budget van de film is ongeveer 30 miljoen dollar en de opnames zijn half juni begonnen in New York.

 

Ondertussen staat er al een officiële mysterieuze website on line maar daar valt niet meer uit af te leiden dan dat de film op 18 januari 2008 in première zal gaan. Vandaag werd het mysterie van Cloverfield nog groter door de lancering van twee nieuwe websites: Ethan Haas Was Wrong en Ethan Haas Was Right. Op de laatste krijg je een puzzel (voor de “Alias”-kijkers, het lijkt wel op een Rambaldi artefact). Als je de puzzels oplost, krijg je enkele weinig zeggen filmpjes te zien. (Deze staan tot nader order wel nog op YouTube.)

 

Het hele mystereie rond Cloverfield doet een beetje denken aan de promotiecampagne van The Blair Witch Project, nog steeds onovertroffen wat betreft hype en originaliteit. Daar zou Abrams en zijn Cloverfield wel eens verandering in kunnen brengen, wat dat dit nog maar het begin is, mag wel duidelijk zijn.

Commentaren

Evangelion? Ik weet dat het niet zo is, maar het zou wel interessant zijn als dit de verfilming is van NEON GENESIS....toch? Ja toch? Niet dan?

Gepost door: biebel | 30-10-07

zoals het in t artikel staat, is dit ook een hype net als the blairwitch, die film vond ik niet echt goed eerder teleurstellend, dus hoop ik dat dit een betere film word

Gepost door: geert | 06-12-07

vroeger kon je zeggen 'het boek was beter dan de film', sedert BWP is het 'de hype was beter dan de film' en vrees dat deze ook wel die toer op gaat...

Gepost door: jj tank | 18-12-07

over die website zie jullie op die laatste foto tussen die twee vrouwen ook een klein hoofd van iemand of iets?
tziet er maar raar uit..
:D groetn

Gepost door: ravel | 16-01-08

cloverfield de slechtste film die ik ooit gezien heb.

Gepost door: elbert | 30-01-08

Verspilling van tijd! Echt geloof me, dit zal de geschiedenis ingaan als de flop van 2008! De eerste 15 min is een montage van het saaiste verrassingsfeest ooit...Na vervolgens wat geroep, ontploffingen en geschreeuw heb je het beste van de film wel gezien...en het einde...?God, neem een dvd start de film en stop na 30 min, dat was het einde...!(zoe voelde het toch) Oh ja bijna vergeten, een verhaal heeft dit gedrocht ook al niet... A total waist of time!

Gepost door: Dominique | 03-02-08

verfrissend goed net gezien, ik vond hem goed !
originele manier van filmen en vond hem spannend.....

Gepost door: Ruelens Björn | 03-02-08

Evangelion Jaaa dacht ook aan Evangelion toen ik de film zag. Vond de film wel goed, was wat kort, en de manier van filmen was soms iets te chaotisch, maar het gaf de film zeker en vast een originele feel. Niet de beste film ooit, maar komt toch terecht in mijn musthave collection.

Gepost door: claudio | 03-02-08

Bull...... Ik weerleg elke gelijkenis met mijnentweege, zo'n nepmonstertjeb ben ik echt niet hoor. Ze hadden mij wel kunnen vragen om raad als ze me dan toch willen verfilmen....

Gepost door: chtuhlu | 05-02-08

ik heb hem gezien en ik vond het een super vette film! Gewoon verstand op nul en kijken maar!!!

Gepost door: sherazade | 10-02-08

cloverfield slecht,slecht,nog nooit zo een stomme slechte fil gezien.

Gepost door: mieke | 24-02-08

jonges jonges,, dit film is gewoon fantastisch, wel erg dat het slechte afloop is, marja dat is de egte wereld ze waren geen helden ofzo, maar gewone mensen die al niet teveel geluk hadden, ze kunnen niet ontsnappen zoals rambo , rare karate-slagen doen en dergelijks, dit is zoals et egt gaat in het leven , het werd zo verfilmt en het leek me egt realistisch,(behalve et monster) maarja, de mensen zelf wat ze deden was niet onmenselijk tog??, begrijpen jullie mij??
IK VERSTOND VOLLEDIG DE FILM, spannend ma egt spannend , en vettig gwn

Gepost door: prob | 27-05-08

De commentaren zijn gesloten.