05-07-07

Sex and the City: The Movie

Ik ken er een paar die heel blij gaan zijn met het volgende nieuws: het lijkt er nu toch op dat er een film komt van de populaire televisieserie “Sex and the City”. Er is al jaren sprake van een film rond het viertal Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Charlotte York (Kristin Davis), Samantha Jones (Kim Cattrall) en Miranda Hobbes (Cynthia Nixon), maar overlappende agenda’s en meningsverschillen stonden de film altijd in de weg.

 

sex and the city

 

New Line Cinema heeft nu met zender HBO toch definitief groen licht gegeven voor de prent. Vorige maand zei Sarah Jessica Parker in een talkshow nog het volgende: "This is a very complicated puzzle to put back - not for the reason that people speculate about because as far as I know all of the actresses want to be together again for this movie. Somehow in my brain I think the timing is fortuitous because if we had done it years ago... we couldn't have done it now. I'm hopeful and very excited about it."

 

De vier actrices zullen allemaal hun rol hernemen en Michael Patrick King zal een eigen script regisseren. “Sex and the City” ging in 1998 op HBO in première en wist het zes seizoenen lang uit te houden. De serie is gebaseerd op een column (en afgeleid boek) van Candace Bushnell en draait rond de journaliste Carrie Bradshaw die haar dagen vult met shoppen, lunchen en daten.

 

Twee jaar geleden was er bijna sprake van een “Sex and the City”-film maar toen ging Kim Catrall op het laatste nippertje dwars liggen. Catrall wou immers controle over het scenario én een salaris dat even hoog was dan dat van Sarah Jessica Parker. Parker werd meer betaald omdat ze ook uitvoerend producente van de serie was. Volgens insiders is Catrall deze keer blij met haar contract, ze krijgt dan ook inzage in het script, een vet loon én een deal met HBO voor een toekomstige serie.

 

De geruchten doen de rond dat ook Chris Noth (Mr. Big) in de film zal opduiken, maar deze zijn nog niet bevestigd. De opnames van Sex & the City zouden dit jaar nog van start moeten gaan.

De commentaren zijn gesloten.