03-07-07

Regen vertraagt opnames Australia

australia 1

Het zit niet mee voor Baz Luhrmann en zijn nieuwste prent Australia. Nadat eerder Russell Crowe opstapte na een verhitte discussie met de regisseur van Romeo+Juliet en Moulin Rouge, loopt nu de hele productie vertraging op door het aanhoudende slechte weer in Australië en meer bepaald in het dorpje Kununurra.

 

Australia speelt zich af in het noorden van Australië tijdens de periode net voor de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal concentreert zich op de Engelse aristocrate Sarah Ashley (Nicole Kidman) die een ranch en een lap grond ter grootte van de Amerikaanse staat Maryland erft. Wanneer Engelse veehouders haar land willen veroveren, sluit Ashley zich aan bij de veehouder Hugh Jackman die 2000 stuks vee doorheen Australië wil loodsen. Maar wanneer ze in Darwin aankomen, wordt de stad net gebombardeerd door de Japanse troepen die maanden daarvoor Pearl Harbour aanvielen.

 

Het slechte weer komt bijzonder ongelegen voor de crew van Australia omdat de film zich afspeelt in de stoffige zandvlaktes. De hele productie heeft nu zijn boeltje gepakt en zal in Sydney binnenopnames filmen totdat het gebied opgedroogd is. It's like rain in the Sahara, it's as unexpected as that," aldus Phillip Roope, de location manager. "But we're making an epic and if you make an epic you're going to have setbacks. That's the way Baz sees it, I guess." Heel ironisch is dan nog dat Kununnurra zoiets wil zeggen als ‘grote wateren’.

 

Eerder al veroorzaakten Australia al een storm van protest down under toen bekend raakte dat voor de opnames een monument ter nagedachtenis van de Eerste Wereldoorlog vertrappeld zou worden door een kudde vee. Inwoners waren verontwaardigd toen acteurs op het monument klauterden en eisten dat de scène geschrapt zou worden. Met succes want de scène in kwestie zal niet te zien zijn in de uiteindelijke film. Ondanks alle heise en vertraging wordt Australia toch in 2008 verwacht in de Amerikaanse bioscoop.

 

*Archief:

Exit Russell Crowe, enter Hugh Jackman (7/06/2006)

What's next for Luhrmann? (13/04/2005)  

De commentaren zijn gesloten.