02-07-07

Cameron Diaz in The Box

richard-kelly

We wachten al meer dan een jaar op de release van Southland Tales en nog steeds is er geen release datum (noch voor de bioscoop, noch voor de dvd). Richard Kelly blijft echter niet bij te pakken zitten en werkt al aan zijn volgende film The Box. Voor de hoofdrol in deze horrorfilm heeft Kelly zonet Cameron Diaz gecast.

 

Richard Kelly schreef zelf het scenario naar het kortverhaal ‘Button, Button’ van Richard Matheson (“The Twilight Zone”). Cameron Diaz speelt een vrouw die een mysterieus doosje krijgt van een vreemdeling. Die vertelt haar dat bepaalde dingen zullen gebeuren wanneer ze op één van de knoppen in het doosje drukt. Later wordt duidelijk dat er iemand sterft telkens als op een knop geduwd wordt. Voor fans van de serie “The Twilight Zone” zal dit verhaal niet onbekend in de oren klinken, want het werd al eens eerder gebruikt in een aflevering.

 

De productie van The Box — die mikt op een PG-13 rating — gaat deze herfst van start in Virginia. Bij het productiehuis zien ze het alvast zeer groot: "The storyline has all the commerciality of The Ring, but with Richard and Cameron, this film can rise to the level of Rosemary's Baby and The Others." Richard Kelly is iets gematigder: "My hope is to make a film that is incredibly suspenseful and broadly commercial, while still retaining my artistic sensibility." Klinkt alvast goed.

De commentaren zijn gesloten.