26-06-07

Verbod voor Tom Cruise

tom cruise 1

Het productieteam van Valkyrie, met op kop megaster Tom Cruise, heeft een dikke njet gekregen van de Duitse overheid om te filmen op hun grondgebied. De reden daarvan zijn Cruises banden met de Scientology beweging, de kerk is in Duitsland niet erkend en onze Oosterburen vinden Ron Hubbard en zijn volgelingen “a money-making cult."

 

Harald Kammerbauer, en dat is de woordvoerder van het Duitse ministerie van defensie, zegt: "Producers will not be allowed to film at German military sites if Count Stauffenberg is played by Tom Cruise, who has publicly professed to being a member of the Scientology cult. In general, the Bundeswehr (German military) has a special interest in the serious and authentic portrayal of the events of July 20, 1944 and Stauffenberg's person."

 

Het is niet de eerste keer dat Cruise overhoop ligt met de Duitse overheid. In 1996 riepen Duitse politici op tot een boycot van Mission: Impossible en andere films waarin Cruise speelde. En in 2004 mochten Cruise en het circus rond Mission: Impossible III niet filmen in de Reichstag in Berlijn. Bij deze laatste beslissing heeft Scientology echter niks te maken want geen enkele cameraploeg mag filmen in het historische gebouw.

 

Valkyrie wordt geregisseerd door Bryan Singer (The Usual Suspects, X-Men, Superman Returns) naar een scenario van Christopher McQuarrie (The Usual Suspects) en Nathan Alexander. Tom Cruise en co zouden normaal deze zomer beginnen te filmen in Duitsland, maar er zal dus nog druk gelobbyd moeten worden. De bijna 45-jarige acteur speelt in Valkyrie de Duitse kolonel Claus von Stauffenberg, de leider van een complot om Adolf Hitler te vermoorden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Bij United Artists zijn ze duidelijk: "Production is going ahead and the movie is going to be shot in Germany.” Harald Kammerbauer zegt dan weer nog geen officiële aanvragen voor opnames ontvangen te hebben. Filmopnames verbieden alleen op basis van het geloof van een acteur — ook al zijn ze daar bij Scientology gekker dan een achterdeur —, lijkt wel een gevaalijk precedent. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

*Archief:

Singer maakt Valkyrie (14/03/2007)

Commentaren

quizke wel ja, ik heb hier een hoopje dvd's liggen van The Prestige en kan ze maar beter weggeven, en hoe kan je dit beter dan met een quizke. 3 rondes, vrijdag de eerste ronde en telkens één week ertussen. Zeker meedoen hé ;)

Gepost door: dave | 27-06-07

Ik ga ook wel eens meedoen dan... :)

Gepost door: Dimi | 28-06-07

De commentaren zijn gesloten.