24-06-07

Trailer: Margot at the Wedding

margot at the wedding

Met The Squid and the Whale was Noah Baumbach vorig jaar een graag geziene gast op allerlei awarduitreikingen. Naast een Oscarnomatie voor beste scenario, sleepte het drama van de 37-jarige regisseur ook o.a. drie Golden Globes nominaties, 6 Independent Spirit Awards en een paar prijzen in Sundance in de wacht. Baumbach zal zijn ererondjes van 2006 natuurlijk graag willen overdoen en met zijn nieuwste Margot at the Wedding zou dit misschien wel eens kunnen lukken ook.

 

Margot at the Wedding verschilt niet zo veel van The Squid and the Whale in die zin dat ook Margot at the Wedding gaat over een familie waarin niet alles koek en ei is. De film volgt Margot en haar zoon die naar Paulin, de zus van Margot, reizen. Maar het bezoek neemt een totaal andere wending dan verwacht, met zowel trieste als hilarische gevolgen.

 

Margot wordt gespeeld door niemand minder dan Nicole Kidman en haar man Jim wordt vertolkt door John Turturro. Aan de andere kant zien we Jennifer Jason Leigh als Kidmans zus Pauline en deze Pauline is getrouwd met Malcolm (Jack Black). Een behoorlijke sterke cast op papier dus en de trailer (HD-versie) doet alvast het beste verhopen. De werktitel van Margot at the Wedding was overigens Nicole at the Beach, maar die titel werd gewijzigd toen Nicole Kidman gecast werd.

 

Nicole Kidman en Jennifer Jason Leigh lijken geloofwaardig als zussen en vooral de laatste lijkt erg goed op dreef. Het doet deugd om Jennifer Jason Leigh nog eens in een grotere rol te zien want wat mij betreft is zij één van de meest ondergewaardeerde actrices ooit. Helaas speelt ze voornamelijk in ‘kleinere’ films en krijgt ze enkel bijrollen aangeboden, waar dan dikwijls ook nog een serieuze hoek af is (The Jacket, The Machinist, The Anniversary Party, eXistenZ en Single White Female).

 

Margot at the Wedding komt op 28 november 2007 in de Belgische zalen, ondertussen kan je genieten van één van de stijlvolste posters van het jaar.

De commentaren zijn gesloten.